NCC

Specialist Hållbarhetscontroller Building Sverige

Specialist Hållbarhetscontroller – med analytisk förmåga

Hos oss kommer du att få alla möjligheter att vara med och utveckla vårt hållbarhetsarbete genom att ansvara för att följa upp och rapportera hur hållbarhetsarbetet i affärsområdet Building efterlevs. Detta är en viktig del i vårt arbete med att nå högt ställda mål inom bland annat klimatområdet.

 

För NCC handlar hållbarhet om att ta hänsyn till nuvarande och framtida generationers behov, öka sin förmåga till lönsam tillväxt samt att ta långsiktigt ansvar i den dagliga verksamheten. NCC:s hållbarhetsarbete är grunden för NCC:s framtida utveckling vilket styrs av koncernensramverk för hållbarhet och uppförandekod samt policy.

 

Affärsområdet Building Sverige bygger och renoverar hållbara bostäder och kommersiella byggnader för offentliga och privata kunder i Sverige. Med hög kompetens inom hållbarhet, digitalisering och partnering utvecklar vi projekt tillsammans med våra kunder i tidiga skeden. Du kommer att rapportera till Buildings Hållbarhetschef och ingå i ett team på fyra personer som arbetar centralt med Buildings strategiska hållbarhetsfrågor.

 

 

Rollen som Hållbarhetscontroller

I rollen som hållbarhetscontroller kommer du att ansvara för affärsområdet Buildings rapportering av olika hållbarhetsdata, bland annat till koncernens hållbarhetsredovisning samt till de olika verksamheterna. Du kommer även att ansvara för uppföljning av affärsområdets hållbarhetsmål och att spåra framsteg relaterade till våra höst satta hållbarhetsmål.

 

Eftersom vi vill ta nya steg framåt i vårt sätt att följa upp hållbarhetsdata kommer arbetet att innebära att du ska finna nya vägar och kanske även nya verktyg för att hitta bästa sättet att strukturera upp, analysera och mäta den data vi behöver. Sedan några år är NCC:s stora satsning att koppla ihop information från olika system. Du kommer att vara involverad i detta ur ett hållbarhetsperspektiv. Informationen ska efter den samlas in även kommunicerad tillbaka till vår verksamhet så att vi kan nå våra högt satta mål inom hållbarhet och bli klimatneutrala 2045.

 

För att stödja en effektiv styrning av verksamheten använder NCC ett processorienterat verksamhetssystem, certifierat enligt ISO 14001.

 

I mån av din tid samt vid behov kommer du även att stötta dina kollegor i gruppen med övriga frågor som berör hållbarhetsarbetet.

 

 

Din Profil

Vi tror att du är civilingenjör alternativt civilekonom med inriktning på hållbarhet, ekonomi eller analys och med minst tre års erfarenhet inom något av dessa områden. Har du dessutom erfarenhet av hållbarhetsrapportering, redovisning av klimatutsläpp, GRI-rapportering samt arbete med ISO 14001, oavsett bransch är detta meriterande.

 

Du har en god analytisk förmåga samt intresse för att analysera och värdera data för att därifrån dra slutsatser samt tillsammans med enheten återkoppla dessa tillbaka ut till organisationen. Med uthållighet, kreativitet, ett strukturerat arbetssätt och en analytisk förmåga hittar du de bästa lösningarna.

 

Dina kollegor kommer kanske att finnas på olika orter i Sverige så det är bra att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Å andra sidan kommer du att ha kontakt med många interna kollegor samt även behöva söka upp information externt. Detta innebär att du trivs med att bygga relationer.

 

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

 

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Placeringsort Solna, Göteborg. Malmö eller vid något annat av våra kontor i Sverige. Resor inom Sverige kan förekomma.

 

 

Kontakt och Ansökan

Du är välkommen att kontakta Hållbarhetschef Maria Bueno Eriksson på 070-644 35 96 alternativt HR Specialist Rekrytering Monica Klersén på 070-653 90 49. För att söka tjänsten registrerar du ditt CV eller Linkedinprofil via länken nedan senast den 18 juni 2021.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.  

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.  

 

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 15 minuter sedan . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 19 maj

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Specialist Hållbarhetscontroller Building Sverige