NCC

Redovisningsexpert IFRS och K3

I ljuset av det pågående förändringsarbete som bedrivs i NCC stärker vi upp vår koncernredovisningsgrupp och söker därför en redovisningsexpert inom IFRS och K3 med placering i huvudkontoret i Solna.

Du kommer att rapportera till koncernredovisningschefen och ingå i ett team på ca 5–8 personer som arbetar med NCC-koncernens koncernredovisning. Konsolideringsenheten har som främsta funktion att producera kompletta och korrekta bokslut för NCC, som är noterat på Nasdaq OMX.

 

Avdelningen jobbar tätt ihop med koncernledningen, bolagets affärsområden, divisioner och ekonomipersonal globalt. I din roll som redovisningsexpert inom IFRS och K3 kommer du utöver att arbeta med IFRS-frågor att vara en operativ del av konsolideringsgruppen och medverka i större och mindre projekt.

 

Här är dina nya utmaningar

 • Säkerställa att koncernensredovisnings riktlinjer överensstämmer med IFRS-regelverket, med fokus på nya regler och bestämmelser de kommande åren
 • Ansvara för framtagande av koncernens redovisningsdirektiv
 • Säkerställa god kvalitet i rapporteringen och konsolideringen i enlighet med rapporteringskraven
 • Stödja operationella och legala avdelningar i redovisnings- och rapporteringsfrågor
 • Delta aktivt i arbetet med koncernens interimsrapporter och årsredovisningar
 • För våra kunder understödja att lagar, regelverk och riktlinjer implementeras och efterföljs.
 • Understödja kunder månads- och kvartalsbokslut samt vara behjälplig i att säkerställa hög kvalitet och effektiv rapportering enligt uppsatta riktlinjer för finansiell rapportering
 • Understödja kunder i att identifiera, implementera samt säkerställa att adekvata interna kontroller finns och efterlevs
 • Ansvarig för arbetet att säkerställa efterlevnad och processer i enlighet med IFRS.
 • Vara med att stötta och höja kompetensen inom dessa områden.
 • Vara behjälplig med att bedriva förändrings- och förbättrings samt effektiviseringsarbete för ekonomifunktionen
 • Vid behov vara behjälplig i samband med förvärv och ad hoc-analyser mm

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi att du har

Vi söker dig som har akademisk examen och flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete på ett IFRS-bolag och/eller som revisor från någon av de större revisionsbyråerna. Du bör vara väl insatt i regelverket, och eftersom du även kommer att delta i det operativa konsolideringsarbetet är det en merit om du har erfarenhet av konsolidering och rapportering på koncernnivå i ett internationellt bolag. Du är en god användare av IT-system. Eftersom koncernspråket är engelska är det ett krav att du behärskar det i både tal och skrift.

För att trivas i den här rollen tror vi att du är en självgående och driven individ som vill förbättra och effektivisera. Du drivs av att arbeta mot deadlines, har en mycket god kommunikativ förmåga och ett systematiskt sinne. Du bör också stimuleras av att utvecklas och verka inom en internationell och föränderlig miljö. Vidare har du en positiv inställning, ett flexibelt förhållningssätt och trivs i en organisation som kännetecknas av entusiasm, entreprenörs- och framåtanda. Rollen kräver också att du har mycket god samarbetsförmåga för att bygga relationer inom och utanför gruppen.
 

Kom och väx!

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna Christian Bé Aben, tf. Koncernredovisningschef på tel. 070-766 1767 eller Karin Österman de Wall, HR Rekryteringskonsult på tel. 079-078 7210. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2019-09-01.

Välkommen med din ansökan!

 

Hos oss på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

 

NCC är ett av de ledande nordiska bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen med en omsättning på närmare 57 Mdr SEK och 16 500 medarbetare (2018). NCC skapar framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö. 
 

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse

Anställningsomfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Placeringsort: Solna 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 september . Arbetsort : Solna . Publicerat : 17 juli

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Redovisningsexpert IFRS och K3