NCC

Projektstyrningsspecialist Building Örebro/Värmland

En stor del av NCC:s framgång är god projektstyrning och vårt mål är att ha branschens mest tillförlitliga projektstyrning. Vill du bli en del av vårt team?

 

Vi söker en Projektstyrningsspecialist till vår avdelning Building Örebro/Värmland

Som Projektstyrningsspecialist leder och driver du frågor gällande kostnadsstyrning och planering på avdelningen och i våra projekt. Vi söker dig som drivs av att utveckla och stötta kollegor i byggprojektens alla faser. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att bygga relationer då din uppgift är att coacha och leda dina kollegor i projektstyrningsfrågor.

 

 

Rollen som projektstyrningsspecialist

Som projektstyrningsspecialist stöttar du våra projekt med kostnadsstyrning och planering. Detta gör att du har ett brett spektrum av arbetsuppgifter och behöver ha en stor förståelse för hur ett projekts olika delar fungerar och påverkar varandra.

 

Inom kostnadsstyrning är dina huvuduppgifter att stödja våra projekt med kalkylstruktur, uppföljningsarbete, riskhantering och prognosarbete. Du tar tillsammans med övrig projektorganisation fram optimal struktur på kostnadskalkyler för att nå en effektiv kalkylprocess och skapar lättavstämda kalkyler i produktionsfasen. Du stöttar sedan projekten med justering, avstämning och hantering av kalkyler genom hela byggprocessen.

 

Inom planering är dina huvuduppgifter att stödja våra projekt med tidsplanering, uppföljning och avstämningar av tidplaner samt att medverka i den aktiva styrningen av projektets framdrift. Arbetet utförs hela vägen från anbudsskedet till överlämnande och du följer projektet genom hela byggprocessen.

 

Du ser till att projekten arbetar utifrån NCC:s och avdelningens arbetssätt kring planering och kostnadsstyrning samt stöttar projekten i arbetsmetodiken kring hur vi stämmer av, analyserar problem och sätter in åtgärder projekten.

 

Du jobbar även proaktiv med utbildning i verktyg och arbetssätt för att utveckla avdelningen och kollegorna både inom planering och kostnadsstyrning.

 

Du ingår i ett nätverk med andra projektstyrningsspecialister i Sverige där ni arbetar proaktiv med utbildningar, verktygsutveckling och arbetssätt för att utveckla avdelningarna och höja nivån på projektstyrning över hela landet.

 

Som projektstyrningsspecialist kan du utgå ifrån kontoret i Karlstad eller Örebro och arbetar över hela avdelningen där resor mellan länen är en del av arbetet.

 

För att du ska lyckas i rollen tror vi att du har

• Minst fem års erfarenhet av byggproduktion i roller som ex yrkesarbetare, arbetsledare, platschef, projektledare, planerare, projektingenjör, kalkylator eller liknande

• Hög social kompetens och en vilja att samarbeta med människor i många olika roller och grupper

• Hög digital mognad eller en vilja att få det

• Intresserad av att utveckla andra och bekväm med att leda grupper

• Trivs med att arbeta självständigt och uppsökande mot våra projekt

• Ser möjligheter och är lösningsorienterad

• Strukturerad och har förmågan att identifiera kärnfrågor i komplexa problem och situationer

• Meriterande om du behärskar Asta Powerproject och har goda kunskaper inom entreprenadjuridik

 

Vi på Building i Örebro/Värmland arbetar med husbyggnadsprojekt både inom nyproduktion, ROT-arbeten och bygger alltifrån samhällsfastigheter till bostäder och simhallar. För närvarande bygger vi bland annat simhall och skola i Filipstad, Karlstads första flervåningshus i trä, Närlundaskolan i Askersund samt även nu Vårdcentral och Vårdboende i Skebäck i Örebro. Idag har vi ca 200 medarbetare och en omsättning på ca. 1.miljard.kr. i avdelningen. Vi är en avdelning som har väldigt nöjda kunder och kompetenta medarbetare som trivs.

 

Du identifierar dig med våra värderingar som är en naturlig del av vår företagskultur; ärlighet, tillit och respekt.

 

Vad vi erbjuder dig

• Personlig utveckling och karriärmöjligheter

• Meningsfullt arbete ofta med projekt för samhällsnyttan. Vi är också föregångare i branschen vad gäller hållbarhet och digitalisering

• Bra företagskultur och balans mellan arbete och privatliv

• Kompetenta och trevliga kollegor

• Bra försäkringar, friskvård och förmåner

 

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 oktober . Arbetsort : Karlstad . Publicerat : 12 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Kontor & Administration


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Projektstyrningsspecialist Building Örebro/Värmland