NCC

Projektinköpare, NCC Building Uppsala, Gävle/Dala

Stora delar av NCC:s omsättning kommer från inköp och därmed är rollen som projektinköpare en oerhört viktig funktion i våra projektteam. Här får du alla möjligheter att vara med och påverka resultatet genom att göra inköp som är bra för både NCC och våra kunder. Söker du en tjänst där du får vara en central del i att skapa förutsättningar för ett lönsamt byggprojekt och motiveras av att vara en del av en stor organisation med en stark gemensam målbild? Då ska du söka dig till rollen som Projektinköpare hos oss i Gävleborg/Dalarna!

 

Avdelning Uppsala, Gävle/Dala är en stark aktör på marknaden när det kommer till stora, komplexa byggprojekt såsom Lugnets badhus, Magasin X, Agnes Kulturhus, Hus 60 inom Gävle sjukhus samt Nya Campus Borlänge. Hos oss får du möjligheter att vara med och påverka, utvecklas och driva förändring, då vi vill agera förebild och ligga i framkant inom branschen. 

 

Rollen som projektinköpare

Som projektinköpare är du den sammanhållande länken i allt som rör inköp i våra projekt och i din vardag är du involverad i ett eller flera av våra byggprojekt, beroende på dess omfattning. Du driver projektets inköpsfrågor genom anbudsprocessen, projekterings- och produktionsfasen. Du är en viktig del i projektteamet och leder samt ansvarar för inköpsplanering, förfrågningar, upphandlingar, förhandlingar samt tecknande av avtal.

 

Som stöd finns dina kollegor i avdelningens inköpsgrupp samt ett stort internt nätverk med experter inom bland annat juridik, miljö, energi och virtuellt byggande. För dig som inköpare har NCC dessutom ett välutvecklat inköpssystem i form av Inköpsportalen, som är ett fantastiskt verktyg i projektinköparens vardag.

 

Hos oss får du en varierad vardag då vi inom avdelningen har en bred variation av byggprojekt, med allt från bostäder och kontor till skolor, badhus och sjukhus åt såväl privata som offentliga kunder. Vi arbetar ofta i tidig samverkan med våra kunder och utformar projektet utifrån gemensamma målsättningar. Våra projekt är alltid unika vilket medför att dina inköp kommer att variera och du får använda din skicklighet i att ta fram nya tekniska och affärsmässiga lösningar.

 

Som projektinköpare hos oss får du många kontaktytor inom organisationen och du kommer bland annat ha ett nära samarbete med projektchef, platschef, arbetsledare, projekteringsledare och kalkylspecialist. En god samverkan med övriga medarbetare i projekten är en nyckelfråga för att vi ska bli framgångsrika, vilket ställer krav på god kommunikationsförmåga och samarbetsvilja.  

 

Din profil

För att lyckas i rollen som projektinköpare tror vi att du har tidigare erfarenhet av inköpsarbete och har i och med detta också vana av att förhandla och upprätthålla långsiktiga affärsrelationer.

 

I rollen som projektinköpare ser vi möjligheter med att du kommer från andra branscher och därmed kan tillföra nya perspektiv i vårt inköpsarbete och i vårt team. Vi ser däremot att det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från byggbranschen, antingen i en roll som inköpare alternativt som exempelvis arbetsledare, platschef eller projektingenjör och vill utvecklas vidare till en specialistroll.

 

Som person är du nyfiken, strukturerad och drivs av att skapa resultat i ditt arbete. Du trivs med att arbeta målinriktad inom givna ramar och arbetssätt, men tar initiativ och ett stort ansvar inom dessa ramar. Du är en lagspelare som har lätt för att utveckla och bibehålla goda relationer, såväl internt som externt.

 

Du identifierar dig med våra värderingar som är en naturlig del av vår företagskultur: ärlighet, tillit och respekt.

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning och din placering blir på något av avdelningens kontor i Borlänge eller Gävle. I rollen som projektinköpare kommer du, delar av din tid, vara på plats i våra byggprojekt för att främja ett nära samarbete med hela projektorganisationen. Som projektinköpare är du en del av vår specialistorganisation och du rapporterar till vår Gruppchef inköp.

 

Kontakt och ansökan

Har du ytterligare frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Sanna Ström, Gruppchef inköp, på 076-521 55 40. Har du frågor kring rekryteringsprocessen når du Maria Sandström, HR Partner, på 079-072 86 59.

 

Låter detta som ett intressant nästa steg för dig är du välkommen med din ansökan, genom att registrera ditt CV eller LinkedIn-profil. Sista ansökningsdag är 2022-08-30, men urval kan komma att ske löpande. 

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 

I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 augusti . Arbetsort : Gävle . Publicerat : 25 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Inköp Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Projektinköpare, NCC Building Uppsala, Gävle/Dala