NCC

Projekteringsledare Civil Middle

Projekteringsledare med intresse av mark, väg och anläggningsprojekt

Detta är ett jobb för dig som älskar att leda, fördela och säkerställa att alla discipliner i byggprocessens tidiga skeden arbetar på ett effektivt sätt. NCC ligger i framkant vad gäller virtuellt byggande (VDC) vilket innebär att du aktivt kommer arbeta med dessa frågor. I denna roll kommer du ges möjlighet att arbeta med varierande projekt så som mark-, väg-, bro- och övriga större anläggningsentreprenader. 

 

Avdelning Civil SE Middle bygger och renoverar infrastruktur. Arbetet täcker hela kedjan, från design och konstruktion till produktion samt underhåll inom infrastruktur, anläggningsarbeten och service inom mark- och VA-arbeten mm. Vi är uppdelade i fem produktionsområden och en specialist-verksamhet i vilken vår projekteringsledningsgrupp med sex projekteringsledare och en VDC ledare som tillika blir din gruppchef. Tillsammans är vi ca 400 anställda.

 

Johan Skyman blir din gruppchef som tillsammans med de andra projekteringsledarna ansvarar för att driva och utveckla projekteringen på avdelningen.

 

 

Rollen som Projekteringsledare

Som projekteringsledare är du med i ett projekts tidiga skede. Du är länken mellan projektutveckling och produktion. I rollen ansvarar du för att i projekteringen samordna NCC:s interna resurser såsom tex kalkyl, inköp och produktion samt externa konsulter och beställare. Tillsammans ska ni omvandla beställarens tidiga underlag till system- och bygghandlingar. Viktigt för dig blir att säkerställa att ställda krav, utifrån lagstiftning och projektmål uppfylls, så att produktion kan bygga på ett säkert och effektivt sätt. Det är också din roll att tillsammans med produktionen bedöma och ekonomiskt prissätta projektets nödvändiga arbeten.

 

Vi lovar dig många utmaningar i en omväxlande miljö där din förmåga att både se helhet men inte glömma detaljer gör dig framgångsrik. Det är inte alltid lätt att få alla discipliner att samarbeta men det skrämmer inte dig utan du har förståelse för allas olikheter och ser att god kommunikation samt tydlighet är dina verktyg. Vårt mål är att vara en riktigt bra arbetsplats där vi har stort fokus på arbetsmiljö, mångfald, jämställdhet och hållbarhet.

 

På NCC finns ett nationellt nätverk för projekteringsstyrning både inom affärsområdet Infrastructure samt ett gemensamt med affärsområdet Building. Nätverket arbetar för kunskapsdelning och erfarenhetsåterföring.

 

 

Din profil

Du har en teknisk högskoleutbildning eller motsvarighet samt erfarenhet av arbete med mark-, väg- och anläggningsprojekt. 

 

Det har antingen arbetat som projekteringsledare eller har en annan ledande roll inom projektering eller produktion och har därmed en stor förståelse kring byggprocesser, byggteknik, kostnader och entreprenadjuridik. Meriterande är om du har kompetens betongteknik. ex brokonstruktion samt av VDC eller BIM.

 

Du är en generalist med ett strategiskt sinne som ändå inser detaljernas betydelse. Du har förmågan att bedöma olika lösningars för- och nackdelar, såväl tekniskt som ekonomiskt och har god förmåga att hantera oförutsedda händelser

 

Det är dessutom viktigt att du känner dig trygg i ditt ledarskap och vågar lita på andra men vet samtidigt att avstämningar samt krav är viktiga för att en projektering ska bli lyckad. Som projekteringsledare har du många interna och externa kontakter och alla har inte samsyn så att vara lyhörd, diplomatisk men även beslutsam är egenskaper denna tjänst kräver. 

 

För att lyckas och trivas som projekteringsledare hos oss så behöver du även ha en vilja att utmana dig själv, dina kollegor och ditt team för att hela tiden bli bättre och överträffa dina och våra mål.

 

Du är flytande i tal och skrift i svenska och engelska samt innehar B-körkort.

 

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på något av våra kontor i Västerås, Borlänge, Örebro, Uppsala eller Gävle. B-körkort erfordras då en del resande kan förkomma inom avdelningens geografi.

 

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna Gruppchef Projekteringsledning Johan Skyman, 076-521 57 81 eller HR Specialist Rekrytering Monica Klersén, 070-653 90 49, för ytterligare information. Registrera din ansökan och ditt CV nedan. Sista ansökningsdagen är den 1 december 2021.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.  

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.    

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 

Annonssäljare och säljare av rekryteringstjänster undanbedes kontakta NCC för detta uppdrag.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 1 december . Arbetsort : Västerås . Publicerat : 10 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Projekteringsledare Civil Middle