NCC

Projektdirektör Large Civil projects NCC Infrastructure

"Det bästa med min roll är den stora variationen av arbetsuppgifter och alla människor man möter, både kollegor, kunder och andra intressenter. Att leda ett stort komplext anläggningsprojekt betyder att man måste gilla att vara problemlösare, bollplank, ekonom och ibland psykolog, allt beroende på var projektet befinner sig. Det passar mig perfekt!” (Sofia Edoff, Projektdirektör)

 

Large Civil Projects utvecklar och leder komplexa infrastrukturprojekt i miljardklassen i Sverige. Inom divisionen samlas erfarna projektchefer, specialister och andra nyckelkompetenser för att möta de krav som ställs på den här typen av projekt – från anbud till färdigt projekt.

 

Rollen som Projektdirektör

Som Projektdirektör är du ytterst ansvarig för projektet. Du leder och genomför erhållet projekt inom bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar samt säkerställer rätt kvalitet och goda relationer med beställare och övriga intressenter.

 

Rollen innebär följande:

  • Huvudansvar för ekonomi, styrning och kontroll av projektet samt att säkerställa att arbetet under anbudsfasen förs över till projektet på bästa sätt
  • Säkerställa att projektet följer bestämda tids-, kvalitets- och kostnadsramar, samt att arbetet sker i enlighet med processerna i verksamhetssystemet och dokumenteras på erforderligt sätt
  • Ekonomi/Resultatansvar
  • Ansvar för kvalitet och leverans enligt kontrakt
  • Arbetsmiljö- och miljöansvar
  • Personalansvar för tilldelad personal och huvudansvar för den övergripande resursplaneringen (inkl externa resurser)
  • Ansvar för arbetet i projektets ledningsgrupp.

Du rapporterar till en projektstyrelse och ansvarar för att skapa en god kultur och teamkänsla på projektet samt en god arbetsmiljö och effektiva arbetsprocesser. Det är ditt ansvar att driva ledningsgruppens arbete samt att information- och kommunikationsvägar fungerar på projektet.

 

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda andra chefer och större organisationer med flera nivåer. Du har mångårig erfarenhet av produktion och produktionsledning, företrädesvis i stora och komplexa projekt över en halv miljard. Utöver det även erfarenhet av utförande- och totalentreprenader.

 

Rollen kräver en strategisk kompetens och förståelse för anläggningsprojekt samt vilka parametrar som påverkar ett lönsamt projekt. Du behöver mycket god förståelse för projektledning med förmåga att förstå samband mellan kalkyl, planering, ekonomistyrning, inköp, projektering och produktion.  Som person är du relationsskapande med god förmåga att förstå och kommunicera framgångsrikt med olika intressenter. Utöver det har du en mycket god förmåga att styra, leda och engagera medarbetare mot uppsatta mål. 

 

Din förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift är god.

 

Ytterligare information

Division Large Civil Projects är specialiserad på stora och komplexa infrastrukturprojekt i Sverige med huvudfokus på Stockholm, Göteborg och Malmö. Din placering blir på något av våra stora projekt i Stockholm eller som en del i ett team som arbetar i tidiga skeden. 

 

Kontakt och ansökan

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Thomas Widehag, Avdelningschef Large Civil Projects, 070 315 79 86 eller Anna Nyberg, HR specialist Rekrytering, 076 521 58 59. Urval och tillsättning startar tidigast vecka 33. Ansök senast den 2022-08-17.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

 

2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 17 augusti . Arbetsort : Solna . Publicerat : 20 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Ekonomi & Finans HR & Organisation Projektledning


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Projektdirektör Large Civil projects NCC Infrastructure