NCC

Projektchef

Är du en inspirerande ledare med coachande förhållningssätt och verkar inom byggbranschen? Då kan det vara dig vi söker!

 

Du kanske har arbetat några år som Projektledare eller Platschef och vill nu arbeta med mer övergripande ansvar över hela projektet men också med ansvar över personal och organisation. Du gillar ledarskap och har ett modernt coachande förhållningssätt och värdesätter dina medarbetares utveckling. Från anbudet har du ett övergripande ansvar under projektering och produktionen men även till garantitiden.

 

Övergripande ansvar från idé till slutprodukt

Som Projektchef har du övergripande ansvar för hela projektet från start till mål. I din roll har övergripande ansvar för kalkyl, ekonomi, genomförandet, arbetsmiljön, tidsplanen, planeringen och projekteringen. Arbetsdagarna är väldigt varierande och oftast är det andra som utför arbetet på plats men du som projektchef finns där som stöd genom att följa upp och stämma av att det går som planerat. Till din hjälp har du ditt team som består av arbetsledare, projektingenjörer och platschefer. Vissa underställda arbetar hos dig i dina egna projekt men du har även i vardagen delat ledarskap med andra ledare hos oss där du har en viktig roll att även utveckla medarbetare i dina projektteam som inte är underställda dig. Du säkerställer kompetensbehovet och sätter ihop teamet. Projektchefsrollen är en bred roll.  Ena dagen kan vara ute på projektet och en annan dag kan vara en kundträff till att ha medarbetarsamtal till att arbeta med ett anbud i en anbudsgrupp.

 

NCC:s strategi är att arbeta med komplexa projekt i samverkan och gärna i så tidigt skede som möjligt.

 

Dina dagliga ansvarsområden

 • Som Projektchef ansvarar du för hela projektet från start till mål med vad gäller kalkyl, ekonomin, genomförandet, arbetsmiljön, tidplanen, planeringen och projekteringen
 • Du har personalansvar för ca 5-10 medarbetare, däribland arbetsledare, projektingenjörer och platschefer.
 • Som projektchef kan du ha ett eller flera projekt på gång samtidigt som troligtvis är i olika skeden. Där du har övergripande ansvar från ”ax till limpa”
 • Att vara ansiktet utåt gentemot kunder, leverantörer, medarbetare och andra intressenter. Du lever våra värderingar och är en förebild
 • Under projektets gång följer du upp och vidtar relevanta åtgärder för att tillgodose att projektet går enligt plan och enligt de policys, lagar och förordningar som gäller

För att du ska lyckas i rollen tror vi att

 • Du har erfarenhet av ledarskap och gillar att motivera och har ett coachande förhållningssätt.
 • Tidigare erfarenhet av bygg och/eller byggbranschen, genom att tidigare ha arbetat som platschef eller projektledare eller annan roll inom bygg
 • Är lösningsorienterad och arbetar strukturerat
 • Gillar varierande dagar
 • En hög socialförmåga och en affärsmässighet
 • Goda entreprenad-juridiska kunskaper
 • Meriterande om du har en högskoleexamen inom byggnation eller likvärdig erfarenhet

Vi på Building i Örebro/Värmland arbetar med husbyggnadsprojekt både inom nyproduktion, ROT-arbeten och bygger alltifrån samhällsfastigheter till bostäder och simhallar. För närvarande bygger vi bland annat simhall och skola i Filipstad, Karlstads första flervåningshus i trä, Närlundaskolan i Askersund samt även nu Vårdcentral och Vårdboende i Skebäck i Örebro. Idag har vi ca 200 medarbetare och en omsättning på ca. 1.miljard.kr. i avdelningen. Vi är en avdelning som har väldigt nöjda kunder och kompetenta medarbetare som trivs.

 

Du identifierar dig med våra värderingar som är en naturlig del av vår företagskultur; ärlighet, tillit och respekt.

 

Vad vi erbjuder dig

 • Personlig utveckling och karriärmöjligheter
 • Meningsfullt arbete ofta med projekt för samhällsnyttan. Vi är också föregångare i branschen vad gäller hållbarhet och digitalisering
 • Bra företagskultur och balans mellan arbete och privatliv
 • Kompetenta och trevliga kollegor
 • Bra försäkringar, friskvård och förmåner

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 15 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar och bygger kommersiella fastigheter och bostäder, vägar, broar samt annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial, asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag och grundläggning.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

 

Kontaktpersoner:

Eleonor Sjunnevik

Rekryteringsspecialist

eleonor.sjunnevik@ncc.se

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 14 augusti . Arbetsort : Örebro . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Projektchef