NCC

Lönechef HRS Sverige

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

NCC:s lönefunktion har påbörjat en spännande förändringsresa. Vill du vara med och bygga en servicefunktion i världsklass? Tycker du om att leda andra och har gedigen erfarenhet av lönechefsrollen? Då är det kanske dig vi söker.


Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

HR Services har påbörjat en förändringsresa i samband med införandet av ett nytt tid- och lönesystem. Lönefunktionen består av 18 personer, uppdelade i team med teamledare. Det finns mycket energi och glädje i gruppen med många duktiga medarbetare som kavlar upp ärmarna vid behov. Gruppen hanterar totalt ca. 10.000 löner månatligen i systemet HRM Software.

Som lönechef har du det övergripande ansvaret för lönefunktionen vilket inkluderar lön, löneredovisning och utläggshantering. Här ingår även förvaltning av tid- och lönesystemet. Du har fullt personalansvar, hanterar personalfrågor, håller medarbetarsamtal, lönesättning och leder gruppmöten. Du vägleder gruppen i det dagliga arbetet så väl som i det framåtsyftande arbetet. Du är insatt i verksamheten och dess behov så att du kan föra ett operativt resonemang och fatta beslut vid behov. Du har nära samarbete med teamledarna.

Du är ytterst ansvarig för att leda gruppen framåt och se till att löneleveransen håller högsta möjliga kvalitet och servicenivå ut mot organisationen. Du kommer även att vara drivande i det förändringsarbete och de förbättringar som behöver genomföras i form av ändrade arbetssätt och processer.

Vår strävan är att bli en modern serviceenhet med effektiva och kvalitativa leveranser. Den utvecklingen ser vi att du, genom ditt ledarskap och vägledning, driver framåt.


Din bakgrund

Vi söker dig med gedigen bakgrund som ledare inom löneområdet och som har haft en kvalificerad lönechefsroll tidigare. Vi ser gärna att du har en akademisk examen alternativt en utbildning inom löneområdet. Du har flera års dokumenterad erfarenhet av operativt lönearbete och en god förståelse för hela löneprocessen. Samtidigt har du en förståelse för löneprocessens ekonomiska påverkan. Har du tidigare erfarenhet av förändringsarbete och att driva utveckling så är det meriterande. Erfarenhet av bygglöner är högst meriterande. Erfarenhet från HRM Software är önskvärt.

Som person har du ett klart och tydligt ledarskap och är närvarande för att stötta och coacha dina medarbetare. Du är en driven och kompetent chef med fingertoppskänsla som blickar framåt men även säkerställer daglig leverans. Du är prestigelös och kan kliva in och hjälpa till när det gäller både högt och lågt.


Erbjudande

Här får du möjlighet att arbeta brett i en organisation med strävan att samarbeta för en gemensam leverans från HR Services. Du har stora möjligheter att påverka och utveckla lönefunktionen liksom den gemensamma serviceleverans som NCCs HR shared services ansvarar för.


Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 4 augusti och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mejl. Intervjuer sker löpande med ett visst uppehåll under juli månad, men tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Tjänsten är placerad i Solna.Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 4 augusti . Arbetsort : Solna . Publicerat : 4 juli

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Lönechef HRS Sverige