NCC

Kommersiell chef Large Civil Projects NCC Infrastructure

Är du en affärsmässig lagspelare som gillar kontrakts- och ekonomifrågor? Trivs du i en central roll med många kontakter?

 

Large Civil Projects Sweden utvecklar och leder komplexa infrastrukturprojekt i miljardklassen i Sverige. Inom divisionen samlas erfarna projektchefer, specialister och andra nyckelkompetenser för att möta de krav som ställs på den här typen av projekt – från anbud till färdigt projekt.

 

Rollen som Kommersiell chef

Som Kommersiell chef ska du säkerställa affärsmässig, korrekt och effektiv hantering av kontrakt, ekonomistyrning och inköp internt och mot kund, UE och eventuella partners i våra projekt.

 

Rollen innebär ett helhetsansvar för kontrakt, ekonomistyrning och inköp inom ett projekt:

  • Kontrakts- och ekonomimöten med kund, säkerställa löpande uppdatering av arbetets omfattning utifrån ursprungligt kontrakt, dialog med beställare och andra intressenter, tillvarata NCC:s intressen vid reglering av tid, ekonomi och kvalitet samt säkerställa att NCC uppfyller sina skyldigheter i kontrakten.
  • Huvudansvar för ekonomistyrning och säkerställa projektets kassaflöde samt faktureringsprocess.
  • Inköp med huvudansvar för projektets inköpsfunktion och säkerställa att relevanta kommersiella villkor överförs vid inköp. 

Du är den sammanhållande och motiverande kraften i ditt team på projektet och du arbetar aktivt med att utveckla medarbetare och rollen kan innebära personalansvar.

 

Projektet är ofta samverkansprojekt där vi arbetar nära vår kund och kommer involvera många yrkesgrupper. Du kommer att ha en central roll och ingå i projektets ledningsgrupp.

 

Din profil

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av förhandling, projektstyrning och/eller beställarerfarenhet med god dokumenterad erfarenhet av kontraktshantering och ledning av personal i stora infrastrukturprojekt. Erfarenhet av utförande- såväl som totalentreprenader.

 

Rollen kräver att du har ett strukturerat arbetssätt, är analytiskt lagd och god lagspelare. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.

 

Ytterligare information

Division Large Civil Projects är specialiserad på stora och komplexa infrastrukturprojekt i Sverige med huvudfokus på Stockholm, Göteborg och Malmö. Din placering blir på något av våra stora projekt i Stockholm eller som en del i ett team som arbetar i tidiga skeden. 

 

Kontakt och ansökan

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Thomas Widehag, Avdelningschef Large Civil Projects, 070 315 79 86 eller Anna Nyberg, HR specialist Rekrytering, 076 521 58 59. Urval och tillsättning startar tidigast vecka 33. Ansök senast den 2022-08-17.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

 

2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 17 augusti . Arbetsort : Solna . Publicerat : 20 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Inköp Projektledning


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Kommersiell chef Large Civil Projects NCC Infrastructure