NCC

HR Chef Stora Projekt och Segmentsstöd - NCC Building Sverige

Vi behöver nu förstärka vår organisation med en HR Chef till Stora Projekt och Segmentsstöd. Rollen är ny och du kommer att vara med och bygga upp enheten från grunden och säkra HR- leveransen inom de stora projekten som bedrivs på nationell nivå. 

 

Stora Projekt och Segmentsstöd är en relativt ny enhet inom Building Sverige. Syftet med enheten är att samla expertis kring ett antal segment (sjukhus, skolor, badhus mm), samt kompetens kring att driva riktigt stora byggprojekt på ett ställe. Till skillnad från de affärsdrivande divisionerna som arbetar på en specifik geografisk marknad ska enheten verka nationellt.

 

 

Rollen som HR chef

Som HR chef är du övergripande ansvarig för samtliga HR-frågor inom Stora Projekt och Segmentsstöd med stöd av specialistkompetens från stabsfunktioner inom NCC Building Sverige (kompetensförsörjning, kompetensutveckling, comp & ben etc.) Eftersom rollen är ny kommer du inledningsvis fokusera mycket på att bygga upp rutiner, processer och arbetssätt för HR inom enheten. Då Stora Projekt och Segmentsstöd verkar nationellt kommer stort fokus att ligga på mobilitetsfrågor givet att projektbaserade platsorganisationer med hundratals medarbetare skapas vid varje nytt projekt.

 

Ansvar och arbetsuppgifter:

• Ansvar för NCCs återkommande HR-processer såsom onboarding, offboarding, successionsplanering, talangidentifiering, lönerevision, medarbetarundersökningar och medarbetardialoger mm

• Samordna och ansvara för mobilitetsfrågor (ersättningar och etableringar av medarbetare mm)

• Säkerställa ett effektivt och professionellt HR-stöd till chefer i verksamheten

• Säkerställa gemensamma arbetssätt och processer kopplat till HR i projekt

• Bidra i uppbyggnaden av projektorganisation inklusive HR-stöd

• Funktionsansvar för lokala HR-partners i projekten

• Ansvar för arbetsrättsliga aspekter och fackliga kontakter

 

Du rapporterar till Head of HR för NCC Building Sverige och är en del av HR-organisationen men kommer att ha en streckad rapporteringslinje och arbeta nära Chef för Stora Projekt och Segmentsstöd. Rollen är medlem både i ledningsgruppen för HR och ledningsgruppen för Stora Projekt och Segmentsstöd. Då du arbetar för hela Affärsområdet i Sverige, är vi öppna för placeringsort. Resor förekommer i tjänsten, och körkort krävs. 

 

 

Din profil

För att lyckas i rollen som HR chef hos oss tror vi att du har en relevant akademisk examen, flera års erfarenhet av att arbeta med HR och mobilitetsfrågor och att du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya sammanhang. Har du erfarenhet från stora koncerner där man ofta sätter upp nya verksamheter på nya orter är det extra meriterande. Du känner dig trygg i att hantera generella HR-frågor och har en god kompetens inom mobilitetsfrågor. Som person är du lösningsorienterad, duktig på att bygga relationer och har mycket energi. Du trivs med att ta egna initiativ och att utveckla arbetssätt för att främja bästa möjliga leverans. Har du haft personalansvar är det meriterande men framför allt har du en mycket god förmåga att samverka med andra och koordinera arbetsuppgifter.

 

 

Vad vi erbjuder dig? 

Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra oss till den mest attraktiva arbetsgivaren. Hos oss får du ta del av ett gediget förmånspaket med både arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, försäkringar, rikskort, utbildningar och möjlighet att hyra våra gemensamma stugor i Sverige och utomlands, som några av våra förmåner.     

 

 

Om NCC

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag. 

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan  jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 

 

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Navigio, där Adam Nyström är kontaktperson vid frågor om tjänsten, adam.nystrom@navigio.se, Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 8 oktober . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 15 september

Kategorier : Chef & Ledning HR & Organisation


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb HR Chef Stora Projekt och Segmentsstöd - NCC Building Sverige