NCC

Hållbarhetsspecialist Miljöcertifiering

Vi söker en hållbarhetsspecialist som kommer att arbeta inom NCC:s hållbarhetsarbete med miljöcertifiering och klimatfrågor.

 

På stabsenheten NCC Teknik & Hållbarhet, som är en del av affärsområdet NCC Building Sverige, arbetar idag 23 personer varav åtta i miljögruppen. Vi samverkar också över landet med vår enhet i sydväst. Vi arbetar med frågor som rör miljö, energi, byggnadsfysik, social hållbarhet och landskapsarkitektur. Som specialister fokuserar vi vår verksamhet på stöd i tidigt skede, projektering, produktionsfrågor och frågor i byggnadernas driftsfas. För att utveckla NCC och branschen är en del av vårt arbete också kopplat till central och extern utveckling samt innovationsfrågor.

 

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med sunda värderingar, höga hållbarhetsambitioner och en stark vilja att lyckas. Vi har en bra gemenskap med lärande kultur och detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Du kommer att jobba i ett stort entreprenörsföretag med en ständig närhet till produktionssidan och stor möjlighet till återkoppling och erfarenhetsåterföring. 

 

 

Rollen som hållbarhetsspecialist

Som hållbarhetsspecialist hos oss arbetar du i synnerhet med hållbara byggnader och deras direkta närområde genom att optimera med avseende på energianvändning, miljöpåverkan, inneklimat och innemiljö, utifrån ett klimat- och livscykeltänk.

 

Primärt kommer den här rollen att fokusera på arbete med miljöcertifierade byggnader med tyngdpunkt på certifieringssystemet Miljöbyggnad. Rollen kan även innefatta andra certifieringssystem och arbetsuppgifter så som LCA-beräkning, hållbarhetssamordning med mera. Din uppgift blir att driva egna uppdrag och samarbeta med andra för att uppnå rätt resultat i projekten. Du kommer att fungera som expertstöd och ofta arbeta i tidiga skeden i våra projekt, där det är viktigt att ha förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara hållbarhetsarbetet i projektets olika faser samt hur arbetet stärker affären.

 

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter.

 

 

Din profil

Du har ca ett till tre års erfarenhet av arbete med miljö- och hållbarhetsfrågor inom t.ex.  fastighets- eller byggbranschen och du har en, för rollen, relevant universitets- eller högskoleutbildning. Det är meriterande om du har arbetat med och/eller har intresse av miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Har du dessutom erfarenhet av andra certifieringssystem och specialistkunskaper såsom LCA- eller energiberäkningar är det extra meriterande.

 

Du kommer att leda och driva uppdrag hos oss och därför vill vi att du har god förmåga att planera, driva och administrera dina projekt samt att anpassa dig när det blir ändrade förutsättningar. Du trivs med att genomföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt. För att lyckas i rollen är du självgående, utåtriktad och skicklig på att kommunicera. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s kontor i Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma. I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

 

 

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna Gruppchef, Louise Wall, 070-088 73 86 för frågor efter den 11/8. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval påbörjas vecka 33 och sista ansökningsdag är den 16/8.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 16 augusti . Arbetsort : Solna . Publicerat : 14 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Hållbarhetsspecialist Miljöcertifiering