NCC

Hållbarhetschef - NCC Building Sverige

Brinner du för Hållbarhet och vill göra skillnad på riktigt? Då kan det här vara rollen för dig. Vi söker nu en Hållbarhetschef till NCC Building Sverige med uppdraget att utveckla och driva hållbarhetsarbetet framåt. För NCC:s del handlar hållbarhet om att ta hänsyn till nuvarande och framtida generationers behov, öka sin förmåga till lönsam tillväxt samt att ta ett långsiktigt ansvar i den dagliga verksamheten. En mycket stor del av hållbarhetsarbetet inom NCC Building Sverige handlar om att minska klimatpåverkan på olika sätt.

 

 

Rollen som Hållbarhetschef

Som Hållbarhetschef är du övergripande ansvarig för att driva hållbarhetsarbetet framåt, både på kort och lång sikt. Hållbarhetschefen leder ett team av 2-3 seniora specialister och enheten ansvarar övergripande för allt hållbarhetsarbete inom affärsområdet.

 

Enheten arbetar framför allt på en strategisk nivå och sätter mål och strategier inom hållbarhet för affärsområdet och säkerställer att alla delar av verksamheten strävar mot samma mål. Enheten ansvarar också för hållbarhetsrapporteringen för affärsområdet, i nära samarbete med ekonomifunktionen

 

Ansvar och arbetsuppgifter:

• Ansvar för att ta fram och följa upp långsiktiga och kortsiktiga strategiska planer och hållbarhetsmål för affärsområdet.

• Driva utvecklingen framåt genom att föreslå och initiera strategiska hållbarhetsprojekt inom affärsområdet samt prioritera och följa upp dessa.

• Kontinuerligt förse affärsområdesledningen med information inom hållbarhetsområdet och säkerställa att hållbarhet ligger högt på agendan.

• Säkerställa att enheten fungerar som ett center of excellence för hållbarhetsfrågor och se till att relevant kompetensutveckling genomförs inom affärsområdet.

• Stödja och driva kunddialog och externa diskussioner för att skapa strategisk affärsnytta baserad på hållbarhet.

• Samordna och driva hållbarhetsrapporteringen (i nära samarbete med ekonomi).

• Ansvar för processer och rutiner inom hållbarhet.

• Samordna utvecklingen av hållbarhetskriterier relaterade till produkter, metoder och tjänster.

• Omvärldsbevakning av trender och krav på hållbarhetsområdet.

• Kommunicera mot den externa marknaden, tex via media och genom deltagande på seminarier och konferenser etc.

• Leda och utveckla teamet (2-3 specialister inom hållbarhet).

• Koordinera hållbarhetsarbetet inom affärsområdet, med övriga staber, avdelningar mm.

 

Du rapporterar till Chef Verksamhetsutveckling och är medlem i Ledningsgruppen inom Verksamhetsutveckling. Du är också medlem i NCC Sustainability Board och deltar vid behov i affärsområdets utökade ledningsgrupp.

 

 

Din profil

För att lyckas i rollen som Hållbarhetschef hos oss tror vi att du har en relevant akademisk examen och gedigen erfarenhet av att arbeta med Hållbarhetsfrågor i en liknande kontext. Du känner dig trygg i och har kompetens inom klimat- och miljömässiga aspekter av hållbarhet så väl som det sociala och ekonomiska. Du förstår hur hållbarhet kan driva affären framåt och har förmågan att skapa engagemang och få upp hållbarhetsfrågor högt på agendan. Har du erfarenhet från stora koncerner och av att koordinera hållbarhetsarbetet är det starkt meriterande. Som person är du kommunikativ, duktig på att bygga relationer och har ett stort driv att göra skillnad. Du är en trygg ledare och har förmågan att se till helheten och arbeta strategiskt. 

 

 

Vad vi erbjuder dig?

Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra oss till den mest attraktiva arbetsgivaren. Hos oss får du ta del av ett gediget förmånspaket med både arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, försäkringar, rikskort, utbildningar och möjlighet att hyra våra gemensamma stugor i Sverige och utomlands, som några av våra förmåner.     

 

 

Om NCC

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 

 

Har vi väckt ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Navigio och Sofia Wahlström, sofia.wahlstrom@navigio.se. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 oktober . Arbetsort : Hela landet . Publicerat : 19 september

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Hållbarhetschef - NCC Building Sverige