NCC

Gruppchef Hållbarhet och Miljö i region Syd

Är du vår nya gruppchef inom området Hållbarhet & Miljö och som dessutom har ett stort intresse av ledarskap? Om du börjar hos oss får du möjlighet att fortsätta att utvecklas i både ditt ledarskap och inom ditt specialistområde. Vi erbjuder en dynamisk verksamhet med komplexa och utmanade projekt.

 

Ditt ansvar kommer vara för våra medarbetare i grupp Syd, där personal främst är samlad i Göteborg men vi har även medarbetare på våra kontor i Helsingborg och Malmö. Som gruppchef rapporterar du till specialistchef för enheten Hållbarhet och Miljö.

 

Enheten Hållbarhet och Miljö är en del av NCC Teknik som är en specialistavdelning inom Affärsområdet Infrastructure. NCC Teknik består av ungefär 70 medarbetare och innefattar enheterna Anläggningskonstruktion, Geo & Mark, Hållbarhet och Miljö, samt Projekteringsledning. Arbetet utförs som internkonsult för NCC. Tjänster som bland annat erbjuds är anbuds- och produktionsstöd, teknisk- & strategisk utveckling, utbildning, rådgivning och projektering mm. Vi fungerar som ett kunskapsnav med fokus på våra affärer och vi arbetar aktivt i våra uppdrag för att uppfylla NCC:s vision om att minska klimatpåverkan från anläggningsbranschen och gå mot en mer hållbar och klimatneutral framtid.

 

Rollen som Gruppchef   

I din roll som gruppchef har du personalansvar och du ska verka som ett stöd för att ge medarbetarna de förutsättningar som behövs för att de ska prestera i sina uppdrag och utvecklas inom sina specialistområden. Du ansvarar för att säkerställa gruppens beläggningsgrad och i rollen ingår även att driva egna uppdrag. Arbetet sker omväxlande både vad gäller uppdragens storlek och i vilket byggskede uppdraget omfattar, förmodligen kommer du att arbeta i såväl tidiga skeden som under projektgenomförande och uppföljning.

 

Du rapporterar till enhetens specialistchef och ingår i ledningsgruppen.

Vi ser att du har relevant erfarenhet inom Hållbarhet- eller Miljöområdet.

 

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap, som känner sig trygg i rollen och som vill ta ett övergripande ansvar för en grupp. Du är kommunikativ och tydlig och tror på att vi kan ”bygga tillsammans” genom att vi delar med oss av vår kunskap. Erfarenhet av ledarskap på distans, är meriterande.

 

Du har en akademisk utbildning som är relevant för rollen och minst fem års erfarenhet av arbete inom specialistområdet Hållbarhet eller Markmiljö förslagsvis inom Förorenad mark, Livscykelanalys (LCA), Trafikverkets verktyg Klimatkalkyl eller Hållbarhetscertifiering (CEEQUAL/BREEAM Infrastructure). Vi ser positivt om du tidigare har erfarenhet som konsult eller från beställarsidan.

 

Dina uppdrag är inom NCC vilket gör det viktigt att du trivs med att nätverka och bygga relationer med nyckelpersoner hos NCC, men även med externa samarbetspartners.

 

Du är flytande i svenska och behärskar engelska i tal och skrift.

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid vårt nybyggda kontor Kineum, i Gårda, Göteborg. Resor i tjänsten förekommer. Den här tjänsten bakgrundskontrolleras i enlighet med NCC:s säkerhetskultur.

 

Kontakt och ansökan

Har du frågor är du välkommen att kontakta Specialistchef, Marie Kruså, 072-554 09 35.

Vi ser fram emot sin ansökan senast den 5 februari 2023.

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 13 0000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 februari . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 16 januari

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Miljö & Naturbruk


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Gruppchef Hållbarhet och Miljö i region Syd