NCC

Gruppchef Energi

Brinner du för att utveckla andra och har erfarenhet av energifrågor i fastighetsbranschen? Då kan du bli vår nya gruppchef för energigruppen.


Som gruppchef för energigruppen har du personalansvar för medarbetarna i gruppen samtidigt som du arbetar operativt som specialist i NCCs projekt. Gruppen arbetar uppdragsbaserat med projektering, rådgivning och utvecklingsuppdrag i nära samarbete med NCCs övriga verksamhet.


Gruppen består idag av 7 medarbetare. Tyngdpunkten av uppgifterna är energiberäkningar och energiuppföljning, frågor som NCC är branschledande inom och jobbar aktivt med genom hela byggprocessen.


Gruppens uppgifter syftar till att minimera risker kopplade till energianvändning i NCCs projekt och skapa mervärden för NCCs kunder genom att säkerställa att NCC tillhandahåller byggnader med låg driftskostnad och klimatpåverkan


Gruppen arbetar nära NCCs andra specialistenheter i landet inom miljö, energi och byggnadsfysik vilket ger en unik möjlighet i utbytet av både erfarenheter och expertkunskap inom områdena.


Här är dina nya utmaningar.

Din viktigaste uppgift är att ge bästa möjliga förutsättningar för medarbetarna i gruppen att få utväxling på all den kunskap och kompetens som finns inom gruppen. Det innebär bl a följande:

 • Utveckla gruppens arbetssätt och prioriteringar för att bidra till största möjliga nytta för NCC
 • Arbetsleda och stötta medarbetarna i det dagliga arbetet
 • Ansvara för att det finns struktur och övergripande planering för gruppens arbetsuppgifter
 • Jobba kontinuerligt med rekrytering
 • Sysselsättningsansvar för gruppens medarbetare
 • Personalansvar för gruppens medarbetare inkl medarbetarsamtal och lönesamtal
 • Eget, operativt arbete som specialist
 • Skapa och bibehålla relationer och förtroende med nyckelpersoner inom NCCs avdelningar och övriga staber
 • Medverka i utveckling av Hållbarhetsenheten och av Teknik & Hållbarhet

Dina erfarenheter och egenskaper

 • Erfarenheter av arbete med energifrågor inom fastighetsbranschen är ett krav. Likaså kunskaper om energiberäkningar och energiuppföljning av byggnader.
 • Du behärskar det svenska språket mycket väl i tal och skrift. Då engelska är koncernspråk förväntas du kunna hantera även det.
 • Civilingenjörsutbildning eller mångårig dokumenterad erfarenhet kring energifrågor är ett krav
 • Ledarerfarenheter är meriterande
 • Lyhörd för medarbetarnas arbetssituation. Du är inlyssnande och förstående för medarbetarnas utmaningar
 • Engagerad i medarbetarnas, gruppens och enhetens arbete och utveckling. Du jobbar aktivt med förbättringåtgärder/förslag
 • Delar NCCs värderingar: ärlighet, tillit, respekt och framåtanda. Du är tydligt öppen för nya idéer.
 • Förmåga att sätta NCCs affär i fokus och förmedla detta till medarbetarna. Du förstår vad gruppens arbete bidrar till i NCCs affär och kan hjälpa medarbetarna att se det och anpassa sitt arbete efter det
 • Tydlig, ansvarsfull och prestigelös. Genom ditt agerande skapar du förtroende i din omgivning, både i gruppen och inom övriga NCC. Du är tydlig i din kommunikation och med vad du vill. Du lyfter fram dina medarbetare och har inga problem med att ta ett steg tillbaka när det krävs

Tjänsten är en tillsvidaretjänst med placering i Solna. Hör gärna av dig till Peter Sundqvist, specialistchef Hållbarhet på telefon 070 226 72 35, vid frågor. Registrera din ansökan och CV nedan. Urval sker löpande så ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2019-09-22.Teknik och Hållbarhet
 är en stabsenhet inom NCC Building Sverige med kompetens inom Hållbarhet,  Konstruktion, Installation och Visualisering. Enheten har runt 140 medarbetaremed kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Vi är en specialistenhet och fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCCs affär och projekt i fokus. Här finns grupper med kompetens inom bl a konstruktion, installation (el/VVS), brandprojektering, miljö, social hållbarhet, energi och byggnadsfysik.
 Verksamheten är fokuserad på stöd och rådgivning i tidiga skeden och arbetar även med utveckling och projektering.


NCC är ett värderingsstyrt företag där vi bl.a. lägger stor vikt vid vår arbetsmiljö vilket inkluderar mångfald och jämställdhet.


Välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 4 timmar . Arbetsort : Solna . Publicerat : 29 augusti

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Gruppchef Energi