NCC

Gruppchef ekonomi Stora Projekt – Västerås nya sjukhus

Vill du jobba med ekonomi i ett av Sveriges häftigaste sjukhusprojekt? Vi söker nu en Gruppchef ekonomi till NCC Building Stora Projekt. Uppdraget omfattar att bygga Västerås nya sjukhus. Du kommer att vara en del av ett team där vi utmanar oss själva för att leverera de bästa hållbara lösningarna i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas.

 

Det här är ett arbete för dig som gillar att leda människor, att operativt arbeta med ekonomifrågor där du förväntas att ta en aktiv roll. Dina dagar kommer att innehålla allt från fakturafrågor till strategiskt arbete med många års perspektiv.

 

Rollen som gruppchef ekonomi

För att närmare beskriva tjänsten så får du det övergripande ansvaret för att utveckla, fördela och leda ekonomiarbetet i projektet. Du, tillsammans med din grupp med projektingenjörer och kalkylspecialister, kommer att stödja, analysera och följa upp verksamheten utifrån ett ekonomiperspektiv, vilket bland annat innebär ansvar för leda upprättandet av kalkyler och budgetar samt genomföra prognosarbete.

 

Du har ett nära samarbete med Kommersiell Produktionschef (dvs. ekonomi, inköp och kontrakt) samt med våra andra chefer och medarbetare inom projektering och produktion. Baserat vårt verksamhetssystem kommer du att anpassa ekonomiprocesserna utifrån projektets behov. Du blir även en nyckelspelare när det handlar om att utveckla projektets kunskaper inom ekonomi, genom utbildningar och coachning. 

 

Din profil

Denna tjänst är för dig som har en akademisk utbildning i ekonomi och som har minst fem års erfarenhet från en motsvarande roll. Du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska.  Det är meriterande om du har erfarenhet från byggbranschen och har arbetat med produktionsprojekt och successiv vinstavräkning men är inget krav. Dina kunskaper i Excel och Powerpoint är mycket goda då det är dina dagliga arbetsverktyg. Dessutom är du en van användare av något affärssystem där du hämtar och analyserar information ifrån. Utifrån detaljerna måste du även kunna tänka helhet. 

 

Du har en vilja att utveckla grupp och individ och har förmåga att på ett ödmjukt sätt motivera, engagera och ge energi till en grupp för att gå mot gemensamma mål. Vi ser att du har erfarenhet av personalledning, men ser även gärna sökande som har arbetat med controlling/anbud/kalkyl och som vill ta nästa steg i karriären och utveckla sina ledaregenskaper.

 

Detta är också en roll som kräver att du har ett nära samarbete med såväl kollegor inom projektet så som med andra medarbetare inom företaget men även att du klarar av att arbeta och driva uppgifter självständigt. Vi arbetar i en värld av förändring vilket också ställer krav på att du har öga för effektivisering och ett driv för implementering av nya, smarta lösningar i våra arbetssätt.  

 

Ytterligare information

Tjänsten är en projektanställning tom 2029 med placering på vårt projektkontor vid i Västerås och du rapporterar närmast till Kommersiell Produktionschef.

I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater.  

 

Kontakt och ansökan

Urval och tillsättning sker löpande så registrera gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-11-30.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta projektdirektör Roger Taringer, 070-020 1634 eller rekryteringsspecialist Karin Österman de Wall, 079-078 7210.

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

  

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 13 000 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 2021 omsatte NCC ca 53 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : För 8 timmar sedan . Arbetsort : Västerås . Publicerat : 7 november

Kategorier : Bygg & Anläggning Chef & Ledning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Gruppchef ekonomi Stora Projekt – Västerås nya sjukhus