NCC

Fuktspecialist

Sista ansökningsdag: 2021-08-31 - Solna

Vi söker en fuktspecialist som kommer att arbeta inom NCC:s hållbarhetsenhet med fuktfrågor och utredningar samt fungera som sakkunnig i våra projekt.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar från tidiga skeden till färdig byggnad, vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft. Vi spelar också en aktiv roll i utvecklingen av de hållbarhetsfrågor som NCC är involverade i. Där det finns stor möjlighet att utveckla både sig själv och påverka branschen i t.ex. klimat och materialval där det just nu sker stora förändringar. Inom fuktområdet deltar vi i både interna och externa utvecklingsprojekt.

Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från kolleger och projekt i andra delar av landet. Hos oss är det du som påverkar din utveckling!

 

Rollen som fuktspecialist
Du kommer framförallt att arbeta med fuktstöd till projektering och det innebär kontakter med NCC:s projektorganisationer runt om i landet. För att uppnå rätt resultat i projekten kommer du ha nära samverkan med dessa. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara resultat och samband i projektets olika delar.

 

Arbetsuppgifter är bland annat:

  • Fuktsakkunnig eller stöd till fuktsakkunnig i projekt som innefattar alla typer av byggnader
  • Rådgivning och stöd i fuktfrågor under projektering men även i produktion och anbudsarbete
  • Ansvara för uppdrag du själv arbetar i samt leda och samordna andra
  • Hantering av fuktfrågor i samband med olika miljöcertifieringar såsom Miljöbyggnad, BREEAM och Svanen
  • Fuktutbildningar 

Som uppdragsledare kommer du att vara ansvarig för uppdrag du själv arbetar i samt leda och samordna andra som jobbar med hållbarhet och energi i samma byggprojekt.

Som fuktspecialist kommer du tillhöra enheten Hållbarhet med kompetens inom miljö, energi, fukt och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd, rådgivning, och utveckling i både projekterings- och produktionsfasen av byggprojekt som drivs av NCC. Tillsammans med dina kollegor kommer du även att hjälpa NCC att vinna affärer och stärka affärsnyttan.

På enheten NCC Teknik & Hållbarhet arbetar idag ca 120 personer med placering i främst Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har kompetenser inom Hållbarhet, konstruktion, installation och visualisering.

Inom Hållbarhetsenheten i Stockholm där tjänsten utlyses ingår idag 23 personer varav 6 stycken i byggnadsfysikgruppen. Vi samverkar också över landet med vår enhet i sydväst. Vi arbetar med frågor som rör miljö, energi, byggnadsfysik, social hållbarhet och landskapsarkitektur.

 

Din profil
Du har en examen som högskole- eller civilingenjör med erfarenhet av arbete inom byggnadsfysik samt av att leda och driva uppdrag/projekt. Det är meriterande om du tex är diplomerad fuktsakkunnig eller har längre erfarenhet av fuktsäkerhetsprojektering.

Som person är du noggrann, självgående och har en pedagogisk förmåga. Du trivs bra med att utföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt. Du har en god förmåga att planera, driva och administrera uppdrag. För att lyckas i rollen har du en flexibilitet i ditt sätt att arbete, en förmåga och erfarenhet sedan tidigare att jobba i miljöer där du snabbt behöver ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar och planer. Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

 

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på NCC:s huvudkontor i Solna. Resor i tjänsten förekommer, främst i Stockholm/Mälardalen. B-körkort krävs för tjänsten.

 

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef, Fredrik Gränne, 070-227 46 Ansök genom att registrera din ansökan och CV nedan. Urval kommer att påbörjas vecka 35. Sista ansökningsdag är 2021-08-31. På grund av semestertider kommer vi inte att kunna besvara dina frågor om tjänsten innan den 11/8.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Om oss
På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid.

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 31 augusti . Arbetsort : Solna . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Fuktspecialist