NCC

Financial Controller NCC Industry

NCC Industry arbetar med produktion av stenmaterial och asfalt. Marknaderna är koncentrerade till de nordiska länderna, där NCC är den ledande aktören i branschen. Sverige är den enskilt största marknaden med ungefär hälften av omsättningen. Nu söker vi en Financial Controller som självständigt vill arbeta med operativ och legal rapportering inom affärsområde NCC Industry. Välkommen till oss om du vill vara med om något stort - att förbättra vardagen för nuvarande och kommande generationer.

 

Rollen som Financial Controller 

I din roll som Financial Controller ingår du i redovisningsteamet om fyra personer.

 

Teamet ansvarar för den interna och externa redovisningen, intern kontroll, årsredovisningar samt tillämpning av redovisningsregler.

 

Du arbetar med rapportering, bokslut och uppföljning av månadsutfall, kvartalsbokslut, prognoser och budget med fokus på balansräkningen och kassaflöde för gemensamma HQ funktioner i Sverige.

 

Löpande redovisning, årsredovisning och konsolidering hanteras av ett för NCC gemensamt shared servicecenter (NBS) i Solna. Men visst inslag av löpande redovisning, konsolidering och avstämningar förekommer.   

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Likviditetsprognoser för Sverige
  • Viss löpande redovisning och avstämning av balanskonton
  • Säkra rätt bokföring, felhantering och rimlighetsbedömning inför rapportering
  • Ekonomirapportering och analys av balansräkning och kassaflöde i utfall och prognos  
  • Sammanställa ekonomirapportering och presentera materialet för styrelsen i Sverige
  • Delaktig i utveckling av gemensamma processer
  • Kontaktperson mot externa revisorer och NCC:s shared service center i Solna
  • Reservering av osäkra kundfordringar
  • Punktskattedeklarationer  
  • Diverse ad hoc uppgifter

 

Du rapporterar till Head of Financial Control på affärsområdet och sitter i ljusa och moderna lokaler i Solna med bra kommunikationer, både kommunalt och med bil. NCC tillämpar en hybridlösning där du har möjlighet att arbeta hemifrån någon dag i veckan.  

 

Din profil 

Du har en högskoleexamen och 2-5 års erfarenhet av redovisning och rapportering, gärna i en större verksamhet. Tjänsten kräver goda kunskaper i svenska och engelska samt god IT- och systemvana. Erfarenhet från rapporteringssystemet Aaro är en fördel.

 

Vi söker dig som trivs med att arbeta självständigt men samtidigt vill tillhöra ett team med vilka du gärna tar emot och delar kunskap. Du är analytisk och har god förståelse samt intresse för affärens behov av ekonomiska styrmedel. Vidare är du kommunikativ, prestigelös och har en hög integritet.

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidareanställning, provanställning kommer tillämpas. Tjänsten är placerad vid vårt huvudkontor i Solna.

 

Kontakt och ansökan 

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta Magnus Johansson, Manager of Financial Control, 070-579 03 09 alternativt Karin Strandh, HR Partner, karin.strandh@ncc.se

 

Under v. 28–32 kommer vi befinna oss på semester och vi ber därför om överseende med att eventuella frågor inte kan besvaras under denna period.

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om oss 

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans. Varje dag tar våra över 14 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap. 

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. 

 

NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 

 

I enlighet med NCCs säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på våra slutkandidater. 

Vi undanber oss vänligen kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : För 21 timmar sedan . Arbetsort : Solna . Publicerat : 8 juli

Kategorier : Bygg & Anläggning Ekonomi & Finans


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Financial Controller NCC Industry