NCC

Financial Controller

Är du redo för en ny utmaning och vill arbeta på ett av de ledande byggföretagen i Norden? Är du genuint intresserad av redovisning, analys och skulle vilja vara med på vår förändringsresa i syfte att utveckla och förbättra våra finansiella processer?

 

Om tjänsten

NCC söker nu en engagerad Financial Controller till ett av våra tre team inom Accounting & Control, NCC Business Services (NBS). NBS är en del av NCC:s finansorganisation och hanterar ekonomi/rapportering för de nordiska länderna inom NCC-koncernen.

 

Tjänsten ingår i team Reporting & Control -Building & Infrastructure som består av sex medarbetare.

 

I din roll som Financial Controller kommer du framför allt arbeta med rapportering och bokslut för de länder vi är verksamma inom (Sverige, Norge, Danmark och Finland), men även vara en viktig del i arbetet att utveckla och förbättra arbetssätt och processer.

 

På NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att NCC har många nöjda och stolta medarbetare. Hos NCC är det du som påverkar din utveckling! NCC har kollektivavtal för alla medarbetare och erbjuder ett stort utbud av personalförmåner såsom arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, lunchförmån samt andra erbjudanden och rabatter via förmånsportalen Benify.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning, med inledande provanställning, med placering på huvudkontoret där NCC har sina fina lokaler och erbjuder en aktivitetsbaserad arbetsplats med gratis gym och cykelgarage. I huset finns en fin lunchrestaurang samt en hel del andra i närområdet. Därtill erbjuder NCC möjligheten till ett hybridarbetssätt, med distansarbete två dagar/vecka.

 

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

• Ansvarig för rapportering till koncern vid månads- kvartals- och årsbokslut

• Leveransansvarig av kvalitetssäkrad redovisning mot NCC affärsområden

• Uppföljning av leverans och avvikelser genom finansiell analys och utredning

• Säkerställa efterlevnad av redovisningsprinciper i system och processer.

• Bidra till utveckling och säkerställa gemensamma arbetssätt

• Delta vid skatteberäkningar och skatterapportering

• Delta i upprättandet av årsredovisningar och inkomstdeklarationer

• Kontoavstämningar

• Övriga arbetsuppgifter som naturligt ingår i en ekonomiavdelnings ansvar

 

Vem är du?

Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande utbildning och minst tre års erfarenhet av kvalificerad redovisning. Det är meriterande om du har erfarenhet från en roll som Financial Controller och erfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen. Du har en god systemvana och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Vi fäster en stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ, trygg med att jobba såväl självständigt som i team och har förmågan att växla mellan detaljer och att kunna se helheter. Det är viktigt att du är strukturerad och arbetar kvalitetsmedvetet samt har en hög analytisk förmåga. Vidare så är du flexibel och vill gärna bidra i vårt pågående utvecklingsarbete.

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar NCC med Poolia Finance. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carin Wall på 072 988 90 07. Vi gör urval och intervjuar löpande. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

 

I enlighet med NCC:s säkerhetskultur genomför vi bakgrundskontroll på slutkandidat.

 

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Om verksamheten

NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar bygg- och infrastrukturprojekt, produktion av asfalt och stenmaterial samt kommersiell fastighetsutveckling. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 12 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 oktober

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Financial Controller