NCC

Energispecialist

Vi söker en energispecialist med fokus på energiberäkningar som kommer att arbeta med energi- och hållbarhetsfrågor samt fungera som expertstöd i NCC:s byggprojekt.

 

Som energispecialist kommer du tillhöra enheten Hållbarhet med kompetens inom miljö, klimat, energi, fukt och byggnadsfysik. Verksamheten är fokuserad på stöd, rådgivning, projektering och utveckling i framför allt byggprojekt som drivs av NCC:s projektavdelningar.

 

Teknik och Hållbarhet är en central specialistavdelning inom NCC Building Sverige med kompetens inom Hållbarhet, Konstruktion och Installation. Avdelningen har drygt 130 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med NCC:s affär och projekt i fokus.

 

Rollen som energispecialist

Du kommer framför allt att arbeta med energi- och inneklimatberäkningar i simuleringsverktyget IDA ICE och energiuppföljning samt energiutredningar. Arbetet utförs i alla skeden i våra byggprojekt och innebär kontakter med NCC:s projektorganisationer runt om i landet. För att uppnå rätt resultat i projekten kommer du ha nära samverkan med dessa. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara resultat och samband i projektets olika delar för att på så sätt stärka affärsnyttan.

 

Det blir ett allt större fokus på hållbarhet och energi i samhället i stort och i byggbranschen specifikt. Det finns därför goda möjligheter till utveckling inom enhetens andra hållbarhetsområden, med möjlighet både till specialisering och breddning.

 

Du kommer att ingå i en grupp med specialister inom energi och miljöcertifieringar, som ansvarar främst för energiberäkningar och energiuppföljning, men vi jobbar även med utredningar och annat stöd inom energi och angränsande områden. Dessutom jobbar vi tätt med de andra grupperna inom Teknik och Hållbarhet, möjligheterna att jobba över gruppgränserna är därför goda.

 

Din profil

Vi söker dig som har erfarenheter av energiberäkningar gärna med något års arbetslivserfarenhet. Har du även jobbat med energiutredningar, energiuppföljning eller installationer är det meriterande. Du är troligen civil/högskoleingenjör eller har gått en teknisk utbildning och har några års arbetslivserfarenhet.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet inom några av följande områden:

• Energi- och inneklimatsimuleringar i simuleringsverktyget IDA ICE

• Energiuppföljning och energiutredningar

• Fastighets- och/eller byggbranschen

• Energi- och inneklimatsystem i byggnader (installationer)

• Miljöcertifieringssystem så som Miljöbyggnad, BREEAM, LEED eller Svanen m.fl.

 

Du har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Som person är du engagerad inom ditt område och har en vilja att utveckla energiarbetet på NCC.

 

Du trivs med att genomföra arbetsuppgifter såväl i grupp som självständigt.

 

Du har en god förmåga att planera, driva och administrera uppdrag. För att lyckas i rollen har du en flexibilitet i ditt sätt att arbete, en förmåga att jobba i en miljö där du snabbt behöver ställa om och anpassa dig efter ändrade förutsättningar och planer.

  

NCC erbjuder

Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. NCC har kollektivavtal för alla medarbetare. Det ger en bra grundtrygghet och ett tydligt regelverk så att du vet vad som gäller för din anställning. Vi erbjuder också försäkringar, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify. Läs mer om NCCs förmåner: (Dölj hyperlinken) https://www.ncc.se/jobba-pa-ncc/det-har-ar-ncc/formaner/ 

 

Ytterligare information

Tjänsten är en heltidstjänst med placering på NCC:s kontor i Solna. Resor i tjänsten kan förekomma. Vi genomför bakgrundskontroll i enlighet med NCC:s säkerhetsrutiner.

 

Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta gärna gruppchef Mattias Millinger, 079-078 7778 eller HR rekryteringsspecialist Karin Österman de Wall, 079-078 7210

 

Registrera din ansökan och CV nedan, gärna så snart som möjligt eftersom urvalet görs löpande, dock senast 2023-04-15.

 

Om oss

På NCC blir du en del i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas tillsammans.

 

Varje dag tar våra över 12 500 medarbetare beslut som förbättrar människors vardag, både idag och i morgon. Här arbetar du i en stark gemenskap tillsammans med engagerade och professionella kollegor som drivs av att lära nytt, nå uppsatta mål, dela erfarenheter och göra verklig skillnad tillsammans. Vi utmanar oss själva för att driva utvecklingen och skapar hållbara lösningar som för samhället framåt med ny kunskap.

 

Som ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretag utvecklar vi kommersiella fastigheter, bygger skolor, sjukhus, bostäder, vägar, broar och annan infrastruktur som formar vårt sätt att leva, arbeta och resa i samhället. Genom vår industriverksamhet erbjuder vi produkter och tjänster med inriktning på stenmaterial och asfaltsproduktion, beläggningsuppdrag.

 

Vi värnar ett hållbart arbetsliv med starkt fokus på säkerhet, personlig utveckling och balans mellan jobb och fritid. NCC ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför. 2022 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

 

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 15 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 mars

Kategorier : Bygg & Anläggning Miljö & Naturbruk Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Energispecialist