NCC

Divisionschef Infra

Affärsområde NCC Infrastructure är en nordisk organisation specialiserad på hållbara lösningar inom infrastruktur, anläggningsarbeten, markarbeten och vägservice. Genom kundanpassade koncept och moderna arbetsmetoder kan vi erbjuda dig ett spännande arbete i en utvecklande miljö.


Divisionschef Infra

Vi söker nu en chef till division Infra. Division Infra är i huvudsak svensk organisationen med ca 2300 medarbetare och ingår i affärsområdet Infrastructure.

I divisionen ingår regionerna Infra North, Infra Middle, Infra Uppsala/Gävle/Dala, Infra East samt Infra Special (bestående av dotterbolag och enheter med specialistkompetens).

Inom divisionen finns kompetens inom såväl mark- som anläggningsarbete.


Huvudsakligt ansvar och arbetsuppgifter
Det övergripande ansvaret i rollen ligger i ledarskapet och i att säkerställa och utveckla divisionens verksamhet och lönsamhet. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla medarbetare samt att säkerställa rätt kompetens och effektiva arbetssätt inom enheten. I rollen ingår också omvärldsbevakning, kundkontakter och analys av marknaden.

Du har resultat-, personal- och arbetsmiljöansvar för enheten, såväl som ansvaret för kvalitet och kundnöjdhet. Viktigt för divisionen är en god samverkan med såväl division Civil som med övriga affärsområden. Att arbeta aktivt med ekonomi, prognoser, anbudsarbete och uppföljning av projekt i de olika faserna blir en viktig del i ditt arbete.

Du rapporterar till affärsområdeschefen och utgör en viktig del i affärsområdets ledningsfunktion där du medverkar till affärsområdets affärsplanering samt att bryta ned strategier och mål och implementera tillhörande aktiviteter inom division Infra. 


Din profil
Vi söker en ledare som har erfarenhet av att leda större organisationer och att leda via andra. Du har en mycket god helhetssyn och analysförmåga samt en förmåga att se affärsmöjligheter och skapa lönsamhet i den verksamhet du bedriver.

Du har en bakgrund som civilingenjör eller motsvarande samt flerårig erfarenhet från en roll med personal- och resultatansvar och kan vår affär. Som person är du drivande och resultatorienterad med en mycket god förståelse för ekonomi. För att lyckas i rollen ser vi att du är duktig på att planera, organisera och prioritera ditt och andras arbete

Vi söker dig som är både lyhörd, förtroendeingivande och tydlig. Du är duktig på att kommunicera och har förmåga att skapa goda relationer både internt och externt. Som person är du positiv med förmågan att sprida energi till din omgivning.

Tjänsten är på heltid, för att lyckas i jobbet så reser du regelbundet inom din geografi, men du kommer också att tillbringa en stor del av tiden på huvudkontoret i Solna.
 
För frågor om tjänsten kontakta Affärsområdeschef Kenneth Nilsson på 079-0788206 eller HR-chef Pia Syrén på 0702-025718. 

I denna rekrytering samarbetar vi med Navigio. Kontaktperson hos Navigio är Erik Lundquist 
(erik.lundquist@navigio.se, 070-7941843). Vi kommer att tillämpa löpande urval så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-04-18.
Ansök nu

Sista ansökningsdag : För ungefär en timme sedan . Arbetsort : Solna . Publicerat : 21 mars

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Divisionschef Infra