NCC

Design Management - Specialist

NCC Infrastructure är en nordisk organisation specialiserad inom infrastruktur. PPD (Process and Product Development) är en stabsfunktion inom affärsområdet med specialister inom flera områden av Projektstyrning såsom kvalitetsstyrning, miljöstyrning, VDC, planering, kostnadsstyrning och projekteringsstyrning.

 

Vi söker nu en engagerad kollega som vill vara med och driva Projekteringsstyrning inom Infrastructure tillsammans oss.

 

 

Din roll

Arbetet innebär fokus på Projekteringsprocessen vilken beskriver vad man som Projekteringsledare inom NCC förväntas göra.

 

Det innebär dels att utbilda kommande NCC Projekteringsledare i vår gemensamma Projekteringsprocess men också stötta Projekteringsledare i de faktiska projekten.

 

Arbetet innefattar stöd vid främst uppstart av projekten där vi ofta använder oss av en LEAN baserad metodik som vi kallar NCC Projektstudio. Inom NCC Projektstudio hanterar vi hur vi styr och leder projekteringen.

 

Ditt huvudansvar kommer vara att stötta och leda de som arbetar som Projekteringsledare i våra regioner. Det innebär att hjälpa till främst i tidigt projekteringsskede (oberoende av fas) men även löpande under projekteringsprocessen.

 

Arbetet kommer även innebära deltagande i utvecklingsprojekt både inom affärsområdet Infrastructure samt NCC Group för att där kunna påverka morgondagens arbetssätt inom projektering.

 

Beroende på komplexitet i projekt och mottagare i projektorganisation kräver rollen att du behöver kunna anpassa nivån till mottagaren. Stor vikt läggs vid processförståelse, strategi och hög social kompetens.

 

 

Dina erfarenheter

Vi söker dig som är civilingenjör med minst 5 års erfarenhet av projekteringsstyrning i bygg- eller anläggningsprojekt.

 

Vi ser gärna att du har kunskap om överordnade processer i förhållande till produktionstekniska detaljfrågor och du ska vara väl införstådd i hur VDC kan användas i samspelet mellan projektering och utförande.

 

Som person är du trygg i att leda andra i projekt och möten. Du är strukturerad, noggrann och en av dina viktigaste egenskaper är din förmåga att skapa och utveckla relationer samt gott samarbete, både inom projekten men också internt inom NCC.

 

Det är en nordisk roll vilket innebär resor inom norden men främst Sverige. Du behöver ha god kommunikationsförmåga i både svenska och engelska, både i tal och skrift, då vi verkar i en internationell projektmiljö.

 

 

Ytterligare information

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid

Placeringsort kan diskuteras, men gärna vid något av våra större kontor

Resor i tjänsten förekommer

Tillträdesdag: så fort som möjligt

 

 

Bli en del av teamet

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på projekt där du kommer att möta olika typer av utmaningar.

 

Drivs du av en strävan att få vara spindeln i nätet, påverka och driva processer framåt tillsammans med andra i stor skala, då är detta en roll för dig.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till rekryterande chef Niclas Marmborg, niclas.marmborg@ncc.se eller 076-521 6218

 

Vi har ett löpande urval så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2020-01-24

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 januari . Arbetsort : Solna . Publicerat : 2 januari

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Design Management - Specialist