NCC

Business Controller till NCC i Stockholm, avdelning Hus

Sista ansökningsdag: 2022-06-30 - Sollentuna

 

Vi söker nu en Department Business Controller till NCC i Stockholm. Har du erfarenhet inom prognos- och budgetarbete? Vill du verka i ett tryggt och stabilt bolag med goda utvecklingsmöjligheter? Då kan detta vara en intressant möjlighet för dig.

 

Avdelningen Hus Stockholm är en av elva operativa enheter inom affärsområdet NCC Building SE och bedriver entreprenadverksamhet som omfattar nyproduktion och renovering av kommersiella fastigheter i Stockholmsregionen. Avdelningen sysselsätter omkring 250 medarbetare och omsatte 2021 ca 2mdr SEK.

 

Rollen som controller på avdelning Hus Stockholm

Ett spännande och utmanande uppdrag väntar dig som vill anta rollen som Department Business Controller inom avdelning Hus Stockholm. Som Department Business Controller har du det övergripande ansvaret för att leda och utveckla ekonomistyrningen inom avdelningen, vilket innebär att du kommer ha ett nära samarbete med avdelningschefen och ta en aktiv roll i ledningsgruppen inom avdelningen.

 

Som Department Business Controller kommer du stödja, analysera och följa upp verksamheten, vilket bland annat innebär ansvar för:

 

  • Prognos- och budgetarbete
  • Utfallsrapportering
  • Bokslut

Vidare är du avdelningens ekonomiexpert och kommer därför agera bollplank i allt från affärsupplägg till fakturafrågor. Du blir även en nyckelspelare när det handlar om att utveckla avdelningens kunskaper inom ekonomiområdet, genom exempelvis ekonomiutbildningar. Tjänsten är placerad i på NCCs huvudkontor i Solna och din närmaste chef är divisionscontroller. Resor förekommer inom avdelningens geografi.

 

Din profil

Du är en analytisk person som har förmågan att se detaljerna men samtidigt hålla ihop helheten. Som Department Business Controller har du många kontaktytor och nära samarbeten med andra, varför det är viktigt att du är en lagspelare och har en förmåga att utveckla goda relationer. Då avdelningen har ett stort fokus på frågor som kommer att ligga inom ditt ansvarsområde så är det viktigt att du trygg i din roll och kan leda och utveckla andra inom detta.

 

Du har en akademisk utbildning i ekonomi eller motsvarande. Du har 5-10 års erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter. Dina kunskaper i Excel och Powerpoint är mycket goda då det är dina dagliga arbetsverktyg och genom dina tidigare erfarenheter är du van att hämta, bearbeta och analysera data från något/några affärssystem. Då du även kommer agera kravställare kopplat till rapportering och redovisning, är det viktigt att du har hög integritet.

 

Vi arbetar i en värld av förändring vilket också ställer krav på att du har öga för effektivisering och ett driv för implementering av nya, smarta lösningar i våra arbetssätt. Erfarenhet från byggbranschen och arbete i produktionsprojekt med successiv vinstavräkning är meriterande, men inget krav. Du kommunicerar obehindrat i svenska och engelska, i tal och skrift.

 

Vill du jobba i ett modernt företag, med god projektkultur, goda utvecklingsmöjligheter och ha bra balans mellan arbete och fritid? Då kommer du trivas hos oss!

 

Ytterligare information

Inom affärsområdet NCC Building Sweden finns avdelning Hus Stockholm. Vi jobbar med nybyggnad och ombyggnad av kommersiella och privata fastigheter som exempelvis skolor, kontor, sjukhus och handelslokaler. Inom avdelningen finns ett stort engagemang för att utveckla arbetet framåt och vi arbetar aktivt med hållbarhet, nya tekniska lösningar, mångfald och jämställdhet. Vi ser oss själva som ett ödmjukt team där vi hjälps åt och samarbetar för att utvecklas. Vårt mål är att vara en riktigt bra arbetsplats och agera förebild inom byggbranschen.

 

Några av de projekt vi på NCC nyligen färdigställt eller genomför just nu Hotellen At Six och Hobo vid Brunkebergstorg, tillbyggnad av Södersjukhuset, kvarteret Polen i Solna, Älvsjö- och Högdalsdepån, ombyggnad av 5:e Hötorgshuset (Space), ett flertal skolor i Nacka och inte minst vårt nya huvudkontor vid Järva Krog dit vi flyttade i november 2019.

 

Över 80 procent av våra projekt drivs i samverkan med kund. Vi arbetar just nu med flera spännande stadsutvecklingsprojekt bland annat åt vår interna fastighetsutvecklare NCC Property Development. Tillsammans bygger vi Hangar 5 vid Bromma flygplats, som är ett av Stockholms största byggprojekt i dagsläget samt utvecklar kvarteret runt vårt huvudkontor i Ulriksdal.

 

Kontakt och ansökan

Välkommen att kontakta Fredrik Palm, Manager Division Business Control och anställande chef, på fredrik.palm@ncc.se alternativt Annelie Unge, HR Business Partner på annelie.unge@ncc.se

 

Registrera din ansökan och CV nedan. Urval och tillsättning sker löpande, ansök därför så snart så möjligt, dock senast 2022-06-30.

 

För den här tjänsten utför vi bakgrundskontroller på slutkandidater i enlighet med NCC:s riktlinjer.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

 

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 30 juni . Arbetsort : Sollentuna . Publicerat : 15 juni

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Business Controller till NCC i Stockholm, avdelning Hus