NCC

Arbetsmiljöingenjör - Industry Norrland

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt affärsområde NCC Industry erbjuder produkter och tjänster i och kring vägar i Norden. Verksamheten omfattar produktion av stenmaterial och asfaltprodukter, grundläggningsarbeten samt beläggningsuppdrag. Under 2017 noterades nya rekord i både resultat och omsättning på drygt 12 miljarder, drivet av såväl stark efterfrågan som ett affärsnära ledarskap.

Till vårt affärsområde Industry söker vi en arbetsmiljöingenjör med ansvar för distriktet Norrland.

Rollen hos oss

Inom NCC kommer säkerheten först. Vi satsar hårt på ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete. Pioneering safety är vårt ledord för att nå vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor. Vi har en kultur som präglas av säkerhet och omtanke där vi anser att agera är att bry sig om. I rollen som arbetsmiljöingenjör är du en del i vår arbetsmiljöorganisation där du med dina kollegor i motsvarande roller inom andra distrikt utvecklar arbetsmiljöarbetet i riktning mot noll olyckor och skapar förutsättningar för att alla ska må bra och utvecklas.

I rollen som arbetsmiljöingenjör ansvarar du för vårt affärsområde Industry Norrland vårt största distrikt inom NCC med många intressanta pågående och kommande projekt. I Industry arbetar vi med att NCC:s industriverksamhet är uppbyggd kring produktion av stenmaterial och asfalt samt grundläggning och asfaltbeläggning och är uppdelad i tre divisioner. De olika delarna hänger ihop och bildar en naturlig förädlingskedja som är väl integrerad med NCC:s bygg- och anläggningsverksamhet. Stenmaterial, som i huvudsak utvinns i egna täkter, används både vid asfaltproduktion och som insatsmaterial i bygg- och anläggningsprojekt. Asfalten tillverkas i egna asfaltverk och används sedan i olika typer av vägbeläggningar. De huvudsakliga marknaderna är koncentrerade till de nordiska länderna, där NCC är den ledande aktören i branschen och vi arbetar med kunder såväl inom den privata sektorn som i kommunala och offentliga förvaltningar. 

Dina nya utmaningar 

Du arbetar nära Industrys ledning och avdelning när det gäller att utveckla de interna rutinerna inom det systematiska arbetsmiljöarbetet samt säkerställer att regelverk och arbetssätt följs ute i produktionen. Du håller dig a jour med lagstiftning och regelverk i ämnet, håller avdelningen välunderrättad om viktiga förändringar i området samt utbildar medarbetarna. Ansvaret för att identifiera risker, lösa arbetsmiljöproblem genom att föreslå adekvata lösningar samt att utreda allvarliga incidenter på dina arbetsplatser ingår i arbetet. Arbetsmiljö inom NCC är inte bara regler och föreskrifter, utan för oss handlar det om att vara en god förebild och en ambassadör för säkra arbetsplatser.

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi söker dig med arbetsmiljöingenjörsutbildning, eller motsvarande, och som har minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbetsmiljöarbete, gärna ifrån branschen eller från företagshälsvårdsområdet. 

Med en förmåga att inspirera andra i arbetsmiljöarbetet driver du dessa frågor självständigt och målmedvetet. Vi ser att det är viktigt att du är en god pedagog och kommunikatör då arbetet innebär att förankra och säkerställa att arbetssätten inom arbetsmiljö förstås och efterlevs. Du har lätt för att skapa goda kontakter och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Självklart drivs du av en stark vilja att bidra till vår vision om att skapa hälsosamma och säkra arbetsplatser utan olyckor!

Ytterligare information

Distriktet som du kommer att arbeta sträcker sig från Gävle/Dalarna upp till Kiruna vilket innebär att tjänsten kräver en hel del resor varvid B-körkort är ett krav. Placeringsort är på vårt kontor i Umeå.

Kom och väx  

Här på NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att vi har många nöjda och stolta medarbetare. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra medarbetare stora utvecklingsmöjligheter i en spännande arbetsmiljö. Vi har en bra variation på arbetsplatser där du kommer att möta olika typer av utmaningar och snabbt få möjlighet till ansvar. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.

Välkommen med din ansökan

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta arbetsmiljöchef Thomas Blomgren på telefon 070-344 23 40 eller HR-Specialist Rekrytering Matilda Jönsson telefon 070-088 78 52. Din ansökan vill vi ha senast den 27 maj.

NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden med en omsättning på 55 Mdr SEK och ca 17 800 anställda. NCC är verksamt inom hela värdekedjan - utvecklar kommersiella fastigheter, bygger bostäder, kontor, industrilokaler och offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. NCC skapar framtidens miljöer för arbete, boende och kommunikation med ett ansvarsfullt byggande som ger hållbart samspel mellan människa och miljö.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 27 maj . Arbetsort : Umeå

Kategorier : Bygg & Anläggning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från NCC

Alla jobb hos NCC

Liknande jobb Arbetsmiljöingenjör - Industry Norrland