Naturvårdsverket

Miljöjurist

Ref NV-02478-18

Naturvårdsverket söker en eller flera jurister med inriktning miljörätt med placering på miljöskyddsenheten. Enheten hör till Samhällsavdelningen och arbetar  för att begränsa miljöpåverkan från miljöfarlig verksamhet t ex gruvor och täkter genom prövning, regelgivning och vägledning. Enheten ger miljöjuridiskt stöd till andra enheter internt och expertstöd till Miljö- och energidepartementet, inom EU och internationellt.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta tillsammans med andra jurister och handläggare med naturvetenskaplig eller teknisk kompetens. I arbetsuppgifterna ingår regelgivning, vägledning, att svara på remisser, deltagande i regeringsuppdrag och deltagande i prövningsärenden genom att bl.a. skriva yttranden och delta i domstolsprocesser i hela Sverige. Många frågor har EU-rättslig koppling. Du kommer också att ge miljörättsligt stöd till hela myndigheten. Du utvecklar ett nära samarbete med bl.a. naturvetare, tekniker och ekonomer.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen och notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat juridiskt arbete. Du har goda kunskaper i miljörätt, förvaltningsrätt och EU-rätt. Du har god förmåga att samverka med externa aktörer och att samarbeta med kollegor med olika perspektiv och kompetenser. Du har ett helhetsperspektiv och är flexibel när förutsättningarna förändras. Du kan snabbt sätta dig in i nya områden, tänka analytiskt samt arbeta strukturerat. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av processföring, arbete vid miljödomstol eller annat miljörättsligt arbete, liksom erfarenhet av författningsarbete och arbete med EU-lagstiftning. Du kan kommunicera väl i tal och skrift på svenska och vid behov använda engelska i arbetet.

Om anställningen

Anställningarna gäller en tillsvidareanställning och två tidsbegränsade anställningar, med eventuell möjlighet till förlängning. Placeringsort är i Stockholm eller Östersund. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Självklart delar du vår värdegrund och är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2018.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Frida Rudsander, tf enhetschef för miljöskyddsenheten

Peter Nilsson, facklig representant, ST

Katrin Ottosson, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 7 juni . Arbetsort : Hela landet

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Naturvårdsverket

Alla jobb hos Naturvårdsverket

Liknande jobb Miljöjurist