Naturvårdsverket

Jurister för jakt- och viltfrågor

Ref: NV-07967-17

 Skicka till en vänDelaDela

Naturvårdsverket är Sveriges nationella myndighet för jakt- och viltfrågor. Viltförvaltningsenheten vid Naturvårdsverket arbetar med hållbar förvaltning av Sveriges vilt med fokus på att genomföra strategin för svensk viltförvaltning. Vi söker nu jurister som vill jobba med den juridik som reglerar jakt och viltförvaltningen.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med bl.a. överprövning av jaktärenden, framtagande av föreskrifter, vägledning, stöd i ärendehantering och regeringsuppdrag. Arbetet är i huvudsak inriktat på jakt- och viltfrågor. Du utvecklar ett nära samarbete med bl.a. naturvetare i såväl nationella som EU-rättsliga frågor.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen och notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat juridiskt arbete. Erfarenhet av arbete med framtagande av föreskrifter, överprövning, viltförvaltning eller EU-rätt är meriterande. För att lyckas i denna roll behöver du kunna kommunicera väl i tal och skrift på svenska och vid behov använda engelska i arbetet. 

Du ska vara noggrann och kunna arbeta systematiskt och målinriktat med en förmåga att komma till avslut. Tjänsten innebär att du både jobbar självständigt och i nära samarbete med kollegor. Följaktligen är det nödvändigt med en stark egen drivkraft och en god samarbetsförmåga. 

Vi ser det som meriterande att du snabbt kan sätta dig in i nya områden, är analytisk, har ett helhetsperspektiv, är flexibel och samverkan bra med externa aktörer som leder till önskade resultat.

Om anställningarna

Vi söker två jurister med tillsvidareanställning och en med en tidsbegränsad anställning under 12 månader på heltid. Anställningarnas placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 21 december 2018.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta någon av personerna nedan. 

Nils Henriksson, viltjurist

Marcus Öhman, enhetschef

Annika Karlsson, facklig representant, ST

Helene Lindahl, facklig representant, Saco

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 21 december . Arbetsort : Stockholm eller Östersund

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Naturvårdsverket

Alla jobb hos Naturvårdsverket

Liknande jobb Jurister för jakt- och viltfrågor