Naturvårdsverket

Enhetschef till miljöskyddsenheten

Ref NV- 02100-18

Naturvårdsverket ökar takten för en hållbar samhällsutveckling. Vill du vara med och påverka det arbetet?

Miljöskyddsenheten ansvarar för att driva mål och ärenden, utveckla föreskrifter samt vägleda om miljöfarlig verksamhet såsom gruvor, täkter och verkstadsindustri. Enheten har även ett övergripande ansvar för hela myndighetens vägledningsarbete och ansvarar för miljöjuridiskt stöd till hela myndigheten, tillsammans med två andra enheter.

Enheten tillhör samhällsavdelningen vars fokus är politiken för giftfria och resurseffektiva kretslopp, avfallsfrågor och förorenade områden.

Dina arbetsuppgifter

Du arbetar med att driva och utveckla enhetens verksamhetsområde och arbetssätt. Du har personal- och arbetsmiljöansvar för ca 15–20 medarbetare som arbetar på kontoret i Stockholm och Östersund. Medarbetarna har i huvudsak juridisk eller naturvetenskaplig/teknisk kompetens. Du bidrar till att medarbetarna känner engagemang och delaktighet och får goda förutsättningar för sitt arbete. I uppdraget ingår även att skapa effektiva samverkansformer och samverka med andra både internt och externt. Du företräder Naturvårdsverket i externa sammanhang.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet från miljörättsligt arbete. Du har chefs- eller annan ledarerfarenhet. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med frågor inom enhetens arbetsområde.

Du tänker och agerar strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är samarbetsinriktad och främjar andras yrkesmässiga och personliga utveckling. Du är bra på att prioritera och att hitta rätt ambitionsnivå både för medarbetarna och dig själv. Du kommunicerar klart, tydligt och strukturerat samt har god administrativ förmåga 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med chefsförordnande som är tidsbegränsat till tre år, med möjlighet till förlängning. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Välkommen med din ansökan som vi vill ha senast den 2 april 2018

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln,    tel.nr. 010- 698 10 00.

Lena Callermo, avdelningschef samhällsavdelningen 

Ingela Hiltula, biträdande avdelningschef samhällsavdelningen

Katrin Ottosson, facklig representant, Saco

Peter Nilsson, facklig representant ST

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald och ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 2 april . Arbetsort : Stockholm, Östersund

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Naturvårdsverket

Alla jobb hos Naturvårdsverket

Liknande jobb Enhetschef till miljöskyddsenheten