Movestic

Jurist med erfarenhet av försäkringsrätt till Movestic

På Movestic står vi aldrig stilla. I takt med att arbetslivet förändras kommer marknaden för sparande och pensioner och för försäkringar inom liv och hälsa att utvecklas. Movestics ambition är att leda den utvecklingen genom att erbjuda en kundupplevelse som bygger på individanpassning och enkelhet, och som skapar de bästa ekonomiska förutsättningarna för varje enskild kund, nu och i framtiden.

Vi är starkt drivna av vår kultur som genomsyras av viljan att nå lite längre, omtanke om våra kunder, partners och medarbetare, en ständig öppenhet för nytänk och att alltid ta ansvar för vårt arbete.

Nu söker vi nu en driven och ambitiös jurist till vår juristavdelning med erfarenhet av försäkringsrätt. 


Det här får du hos oss
Movestics juristavdelning är känd för sin goda gemenskap och sammanhållning. Det är högt i tak, en platt organisation och en närvarande chefsjurist. Teamet består av fyra jurister som arbetar brett och självständigt med alla typer av ärenden och dessutom mycket nära bolagets olika verksamheter. Varje jurist har även ett eller flera specialområden vilket innebär att man arbetar självständigt men har alltid möjlighet att bolla olika juridiska frågor med teamet. 

Vi lägger stor vikt vid korsfunktionellt samarbete. Det innebär att du kommer få arbeta nära många avdelningar och ha tät kontakt med ledningspersoner, affärsområdesansvariga och specialister. Hos oss arbetar du nära de som ska fatta beslut och beslutsvägarna är korta.   


Om rollen
Som jurist i avdelningen Juridik kommer du att vara en del av ett sammansvetsat team om fyra jurister inklusive chefsjurist Lina Jankler, som du rapporterar till. Vi arbetar självständigt med ett brett spann av frågor som rör våra olika verksamheter, med tyngdpunkt på livförsäkring. Du kommer i ditt arbete att stötta organisationen i löpande juridiska frågor som inbegriper hantering av produktvillkor och försäkringsavtal samt övrigt förekommande avtal, riskbedömnings- och skadehanteringsfrågor och kontakter med myndigheter och branschorganisationer.

Då digitalisering, inklusive automatisering och användningen av AI, är viktiga inslag i framtidens lösningar för sparande, pensioner och försäkringar, kommer du även att delta i denna utveckling. Du kommer att hantera frågor om dataskydd, som är en stor och viktig del av vår vardag och i det förtroende våra kunder gett oss, cybersäkerhet och däribland bedöma olika molnlösningar. I rollen ingår att du ska axla ett ansvar i personuppgiftsrelaterade frågor och aktivt delta i implementering av nya regelverk.


Utbildning och erfarenheter
Vi söker dig som har svensk juristexamen och ca fem års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, försäkringsbolag och/eller domstol. Du ska vara bevandrad med FAL, FRL, IDD och GDPR.

För att passa in i rollen ska du vara van att ta eget ansvar och uppskattar att arbeta självständig i ett team där du kan diskutera frågor med kollegor för att få nya perspektiv, dela kunskap och ha roligt. Det är så vi tillsammans kommer framåt, får insikt om eventuella fallgropar och tar fram den bästa möjliga lösningen för våra kunder och för verksamheten. Det är därför viktigt att du är en lagspelare som tror på tillsammans och att omsorg om kunden genomsyrar ditt arbete.

Vidare ska du ha ett starkt driv, känna ägandeskap och ansvar för ditt arbete. Du är initiativtagande, strukturerad och noggrann och du ser till att ta saker till nästa nivå för att få dem att hända.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande Movestic och/eller tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på tfn 0733 – 99 07 27 eller
zarina.virsholm@sharprecruitment.se.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag.Ansök nu

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 21 augusti

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Movestic

Alla jobb hos Movestic

Liknande jobb Jurist med erfarenhet av försäkringsrätt till Movestic