Moderna Försäkringar

Strategisk Analytiker - inköp

Moderna Försäkringar söker en strategisk Analytiker till inköpsavdelningen  
 
Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 4000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.

Modernas Inköpsenhet ingår i en nordisk enhet, som har ansvar för att koncernens inköp och anskaffningar görs på ett, för verksamheten, optimalt sätt. Inom vår avdelning arbetar vi med inköp till koncernens drift och administration och i hög grad med inköp som är relaterade till skadesituationer, i vilka kunden är involverad. Vilket innebär bland annat inköp av skaderelaterade omkostnader så som bilverkstäder, hantverkstjänster, skaderegleringssystem mm.

Tjänsten
 
Du, tillsammans med vår andra analytiker, kommer vara ansvarig för analysarbete kopplat till skadeavdelningens inköpsprojekt. Där bl.a. spend analyser, skapa baselines, saving trackers till våra inköpsprojekt, framställning av förhandlingsverktyg, statistik uppföljning ingår. Du kommer också vara en viktig del av inköpsprojekten och därför förväntas du bidra proaktivt och lösningsorienterat. Det förväntas också att du kan delta i större förhandlingar och statusmöten med både leverantörer och med andra analytiker i Tryg/Modernas inköpsgrupp. Det kan förekomma en del resor i arbetet då huvudkontoret för Inköp ligger i Köpenhamn och stora delar av skadeavdelningen är placerad i Malmö.
 
Du kommer ingå i skadeinköp, bestående av sex personer, projektledare, contract manager och analytiker. Gruppen ansvarar för inköpsprojekt kopplade till skadeavdelningarna hos Moderna. Arbetet innebär stora möjligheter att vara med att utveckla och skapa succé hos Moderna Försäkringar. Därav söker vi dig som är stark på den analytiska delen, men som också kan tänka sig utveckla inom inköp och se sig i en roll som t.ex. inköpare, contract manager eller projektledare i framtiden.
 
Inom avdelningen för skador ingår bland annat Byggnad, Egendom, Motor, Personskador, Båt samt nischavdelningar
 
Tjänsten är placerad i Stockholm.
 
Din bakgrund
 
Vi ser gärna du har en universitets-/högskoleexamen inom Ekonomi, Supply Chain eller liknande. Erfaren eller nyutbildad, det viktigaste är att du har lätt för att lära dig nya arbetsuppgifter och att du brinner för området. Bakgrund som strategisk analytiker eller inköpare är meriterande. Det är även meriterande om du kommer från försäkringsbranschen, vilket inte är ett krav.
 
Personliga egenskaper
 
Som person är du:
Strukturerad, engagerad, ambitiös och ansvarsfull med en hög analytisk förmåga.  
Initiativtagande och är lätt att samarbeta med samtidigt som du kan arbeta självständigt
God verksamhetöverblick, strategisk, lätt för att ta till sig nya arbetsuppgifter.
Lägger stor vikt vid att hålla deadlines.
Arbetar strukturerat och har ett gott ordningssinne

Kompetenser:
Mycket goda kunskaper i Excel
Erfarenhet av Access är meriterande
Kandidatexamen i ekonomi och/eller Supply Chain eller liknande.
 
Varför Moderna Inköp Skador?

Du erbjuds en självständig och viktig roll inom ett spännande och strategiskt affärsområde som är under stark utveckling. Du blir en del av en nordisk avdelning med hög kompetens och positiv arbetsmiljö. Du har kollegor i Ballerup, Bergen, Oslo & Malmö. Vid goda resultat finns stor möjlighet till större ansvar inom avdelningen.
 
 
Intresserad?
 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med en provanställning om 6 månader.
Kontoret är beläget i centrala Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.
 
Vi behöver din ansökan senast 11:e april. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Så tveka inte, skicka in din ansökan idag!

Frågor om tjänsten besvaras av Martin Wahlquist, chef på Inköp 0709-429 719.
Facklig representant FTF är Elias Bakk 070-730 68 54.
Facklig representant Jusek/SACO är Erik Ringkvist 08-684 123 59.
 Ansök nu


Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 11 april . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 mars

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp


Senaste jobben från Moderna Försäkringar

Alla jobb hos Moderna Försäkringar

Liknande jobb Strategisk Analytiker - inköp