Moderna Försäkringar

Chef för Nisch

Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 4000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering. Inom Moderna drivs även de framgångsrika nischaffärerna Atlantica, Bilsport & MC och Moderna Djurförsäkringar. 
 

Nu söker vi en Chef för Nisch med gedigen försäkringskunskap, erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för resultaträkningen och kundserviceverksamhet. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för Affärsområde Privat. Önskad placeringsort är Stockholm, men kan diskuteras.

 

Tjänsten
 

Som Chef för Nisch har du det övergripande ansvaret för Modernas tre nischkoncept – Atlantica, Bilsport & MC och Moderna Djurförsäkringar. I din enhet, Nisch, ligger portföljansvaret, både i termer av topp- och bottenlinje, för en affär med en årlig premievolym på 500 MSEK. Vi erbjuder ett stort mandat och ägandeskap för affären och genom väl fungerande samarbete med ex Pris & Analys når du dina uppsatta mål, såsom totalkostnadsprocent (Combined ratio).

 

Dina insikter medför att du blir en nyckelperson inom budgetering, uppföljning och prognostisering.

Du bidrar också till tillväxt genom att ta ägarskap för förnyelse och utveckling av kundengagemanget, både inom nischvarumärket och Moderna. I arbetet med att utveckla vårt erbjudande är både din försäkringskompetens och starka personliga drivkraft en ovärderlig ingrediens.

Du är del av affärsområdesledningen inom Privat där du bidrar med senioritet, strategisk förmåga och en bred kunskap som spänner över hela affärsområdets verksamhet.
 

I tjänsten har du för närvarande direkt personalansvar för 6 personer, som innehar roller såsom kundcenterchef, säljchef och portföljchef Djur. Totalt sett jobbar 27 medarbetare inom affärsenheten Nisch. Många av dem arbetar med kundservice och ständig utveckling av den verksamheten är av stor vikt i din roll.

 

Din bakgrund
 

Du har väldigt god förståelse för vad som driver värde i alla steg av en försäkringsaffär och ett mycket starkt kundfokus. Du har erfarenhet av att på detaljnivå och med ett analytiskt angreppssätt utveckla försäkringsportföljen och åstadkomma lönsam tillväxt. Du har under minst 5 år arbetat i en ledarroll med ett större antal medarbetare och du besitter tydliga ledaregenskaper samt är van vid ledningsgruppsarbete. Nu brinner du för att ta nästa steg och genom att ta ett större affärsansvar, utveckla operativ verksamhet och dess kunderbjudande samt bygga våra starka nischvarumärken ännu starkare i väl fungerande samspel med övriga Moderna.

 

Personliga egenskaper
 

Vi ser att du:

  • drivs av en stor lust att ta ett tydligt ägarskap till hela affären och skapa något helt nytt
  • vill påverka alla länkar i kedjan för att skapa fantastiska resultat
  • med fördel har ett eget brinnande intresse för ett eller flera av nischernas kärnverksamhet, dvs ex mc och båtliv
  • är analytisk, nyfiken och öppen och ser vad som ligger bakom siffrorna
  • är hands-on och får saker gjorda i din enhet och genom gott samarbete med andra
  • verkligen vill utveckla och förbättra vår framgångsrika nischaffär och är en resultatorienterad person som älskar att arbeta mot tydliga mål
  • har mycket tydliga ledaregenskaper och är bra på att bygga framgångsrika team
  • är beslutsför och handlingskraftig

 

Akademiska kvalifikationer
 

  • Du har teknisk eller ekonomisk universitets- eller högskoleexamen.

 

Intresserad?

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 2019-01-01 eller enligt överenskommelse.

Är du intresserad av tjänsten är du välkommen med ansökan och CV. Intervjuer kommer göras löpande.

 

Frågor om tjänsten besvaras av Jonas Billberg, Vice VD och Affärsområdeschef Privat, på jonas.billberg@modernaforsakringar.se alt 0702-140692.

Facklig representant är Erik Ringqvist 08-684 123 59.

 

Att skapa trygghet och värde ska vara kärnan i allt vi gör. Det kräver att vi är bäst i branschen på försäkringar, människor och intjäning. Alla tre element är fundamentet för att skapa trygghet och värde för våra kunder, medarbetare och aktieägare. Tryg är Nordens näst största försäkringskoncern, verksam i Sverige, Danmark och Norge. Läs mer på www.modernaforsakringar.se

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 december . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 november

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från Moderna Försäkringar

Alla jobb hos Moderna Försäkringar

Liknande jobb Chef för Nisch