MittSverige Vatten & Avfall

Utredningsingenjör

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Sundsvall och Timrå har ett av Europas bästa vatten tack vare naturlig rening genom hundratusenåriga sand- och rullstensåsar.

 

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord – Mod, Öppenhet och Helhetssyn – ska alltid genomsyra verksamheten.

 

Affärsområde Vatten & Avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

 

På Projektenheten blir du en av tre utredningsingenjörer som tillsammans med projektledare, processingenjörer, driftrepresentanter samt övriga organisationen arbetar med att säkra förnyelse, funktion och kapacitet på anläggningarna.

 

Projektenheten genomför cirka 200 projekt per år. Projekten kan innefatta ledningsnätsarbeten, anläggningsbyggnationer på avloppsrenings- och vattenverk, pumpstationer, ombyggnationer av byggnader, mekaniska processarbeten och så vidare.

 

Arbetsuppgifter

Som utredningsingenjör hos oss är du med under projektets hela cykel från problemformulering via utredning och projektering till installation och driftsättning.

 

Utredningsingenjören tar fram förslag på maskinell utrustning, anläggningsdesign, rördimensionering, layoutuppställning, flödesscheman mm med hänsyn till anläggningens drift- och processförutsättningar. Detta tillsammans med projektorganisationen. Du som utredningsingenjör sammanställer dessa teknikval samt tar fram underlag för upphandling och beslut. Dina arbetsuppgifter är varierande och innefattar allt från 3D modellering, ritningsframtagande till dataanalys och sammanställning av kravspecifikation på utrustning utifrån projektet behov och förutsättningar.

 

Under produktionsfasen kan utredaren ha rollen som byggledare och/eller besiktningsman utöver sin roll från projektet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör med inriktning mot maskinteknik, energiteknik, kemiteknik eller liknande. Alternativt ser vi att du har annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som ger motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 

Som person är du nyfiken och teknikintresserad samt gillar att lösa problem. Du har lätt för att förstå och delta i tekniska diskussioner och trivs i en miljö som präglas av samarbete och eget ansvar.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Jobbet som utredningsingenjör kräver att du har goda generella IT-kunskaper utöver Officepaketet, du behärskar svenska väl i både tal och skrift, och vi ser gärna att du behärskar teknisk engelska. Då platsbesök ute på våra anläggningar är ett naturligt inslag i ditt dagliga arbete krävs att du har B-körkort.

 

Det är meriterande om du tidigare arbetat som projektledare och har erfarenhet från rördesign, CE-märkning och 3D-modellering inom process-, maskin- eller VA-industri.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-04

Referensnummer: C109307

 

Lön

Löneform: Månadslön

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2

 

Kontakt

Kontaktperson

Jonas Hed

Projektchef

070-425 37 46

 

Fackliga företrädare

Kent Johansson

Sveriges ingenjörer

070-190 54 80

 

Jessica Olsson

Vision

076 501 46 15

 

Övrigt

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

 

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

 

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 4 december . Arbetsort : Nordanstig, Sundsvall, TImrå . Publicerat : 17 november

Kategorier : Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från MittSverige Vatten & Avfall

Alla jobb hos MittSverige Vatten & Avfall

Liknande jobb Utredningsingenjör