MittSverige Vatten & Avfall

Projektledare till MittSverige Vatten & Avfall

Om arbetsplatsen

Vatten är vårt viktigaste livsmedel. Sundsvall och Timrå har ett av Europas bästa vatten tack vare naturlig rening genom hundratusenåriga sand- och rullstensåsar.

 

På MittSverige Vatten & Avfall arbetar vi för ett hållbart samhälle. Vår ständiga närvaro hos natur och människor gör att vi har ett stort ansvar och en viktig roll för ett fungerande kretslopp. I våra tre ägarkommuner Sundsvall, Timrå och Nordanstig bor över 120 000 invånare. Det är för dem, men kanske ännu mer tillsammans med dem, vi arbetar för att driva, utveckla, och bidra med kunskap inom vatten- och avfallsfrågor. Alltid med hållbarhet och miljö i fokus. Våra värdeord Mod, Öppenhet och Helhetssyn ska alltid genomsyra verksamheten.

 

Affärsområde vatten och avlopp ansvarar för att majoriteten av invånarna i Sundsvall, Timrå och Nordanstigs kommuner alltid har tillgång till rent vatten, och att våra älvar, sjöar och hav är skyddade mot föroreningar. Vi löser samhällets behov av vattentjänster med inriktning på hög leveranssäkerhet och samhällsnytta i dialog med vår omgivning.

 

Projektenheten behöver förstärkning och vi söker nu ytterligare projektledare. Som projektledare tillhör du Förnyelseavdelningen och enheten Projekt. Du blir en av nio projektledare som tillsammans med utredningsingenjörer, projektörer och driftrepresentanter samt övriga organisationen arbetar med att säkra förnyelse, funktion och kapacitet på våra anläggningar och vårt ledningsnät. Projekten drivs i team där både interna och externa resurser bidrar till framgången. Rollen som projektledare innebär att man ständigt har chansen att utvecklas internt och möjlighet att prova på nya saker.

 

På vår projektenhet pågår många olika planerings- och byggprojekt. Vissa projekt är i ett tidigt skede där byggstart ligger några år fram i tiden medan andra byggs här och nu. I många år har vi även arbetat för att utveckla Sundsvalls stad i enlighet med Sundsvalls framtida vision. Vi är med och bygger vatten- och avlopp för Norra Kajens nya bostadsexploateringar och som blir en av Sundsvalls nya stadsdelar. Vårt största nu pågående projekt är att bygga ut kommunalt vatten och avlopp längs Njurundakusten till ca 1000 fastighetsägare. I samarbete med Torsboda Industrial Park AB arbetar vi med en förstudie rörande vägval och lösningar för att förse industriparken med dricksvatten och avloppshantering. Uppdraget inkluderar även att se över vägval samt möjligheten att inkludera flygplatsområdet i samma lösning. Projektenheten genomför ca 200 projekt per år. Under 2023 har vi ca 300 mnkr i investeringsbudget.

 

Arbetsuppgifter

Som projektledare har du ett huvudansvar för att tilldelade projekt planeras, genomförs, följs upp och avslutas i enlighet med MittSverige Vatten & Avfalls projektriktlinje. Du driver projekt genom samtliga faser såsom utredning/projektering, produktionsförberedelse, produktionsstyrning samt projektavslut. Projekten kan innefatta ledningsnätsarbeten, anläggningsbyggnationer på avloppsrenings- och vattenverk, pumpstationer, ombyggnationer av byggnader, mekaniska processarbeten osv.

 

I rollen ingår:

• Ansvar för projektets tidsplanering, kostnadsuppföljning, projektdokumentation och rapportering till styrgrupp

• Inom ramarna för projektet säkerställa att krav och parametrar finns för uppdraget och aktivt söka den information som behövs för att genomförandet

• Säkerställa samordning i projekt med både interna och externa aktörer

• Ansvara för planering och uppföljning av entreprenörer

• Medverka till att lämpliga utförandetekniker och arbetsmetoder används vid projektgenomförandet.

 

Som stöd för resursplanering/fördelning finns en projektsamordnare som ansvarar för att fördela resurser mellan projekt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetslivserfarenhet inom bygg- och anläggningsbranschen. Kanske har du en bakgrund som arbetsledare, projektingenjör, projekteringsledare eller produktionschef. Goda kunskaper i Officepaketet samt goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav då dokumentation är en viktig del av projektledarens ansvar. B-körkort krävs för rollen. Meriterande är om du har kunskap inom VA-ledningsarbeten samt goda kunskaper inom branschstandarder som AMA Anläggning, MER samt entreprenadjuridik.

 

Som person är du initiativtagande, engagerad, självgående och ansvarstagande. Du är en person som har förmågan att driva projekten i mål. I utvärderingen kommer vi lägga stor vikt vid din sociala kompetens och din förmåga att kommunicera och samarbeta med projektteamet.

 

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

 

Anställningsvillkor

Tjänsteort: Sundsvall

Antal tjänster: 2

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

 

Övrigt

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons. Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Kontakt

Peter Nylén

Projektchef

Telefon: 060 - 19 27 83

Mobil: 073 - 025 23 54

 

Kent Johansson

Sveriges ingenjörer

Telefon: 070-190 54 80

 

Jessica Olsson

Vision

Telefon: 076-501 46 15

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 5 februari . Arbetsort : Sundsvall . Publicerat : 19 januari

Kategorier : Bygg & Anläggning Projektledning Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från MittSverige Vatten & Avfall

Alla jobb hos MittSverige Vatten & Avfall

Liknande jobb Projektledare till MittSverige Vatten & Avfall