Migrationsverket

Upphandlingsexpert till upphandlings,- och inköpsenheten i Norrköping

Vi söker upphandlingsexpert till upphandlings- och inköpsenheten i Norrköping. Vår enhet är inne i en expansions och förändringsfas och för att kunna hantera denna  behöver vi därför nu utvidga vårat team med ytterligare medarbetare. Enheten ingår i avdelningen för verksamhetsstöd. På Migrationsverket vill vi ligga i framkant som statlig upphandlingsorganisation när det gäller nytänkande och innovativ hantering av upphandling. Vi provar gärna nytt och ifrågasätter gärna gamla teser – ett sätt att driva utvecklingen framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter Syftet med din roll är att driva och stödja i upphandlingsprocessen på myndigheten. Som upphandlingsexpert leder och medverkar du i upphandlingsprojekt och ansvarar för den upphandlingstekniska delen i upphandlingsprocessen. Du genomför avrop som kräver förnyad konkurrensutsättning samt kvalificerade direktupphandlingar på uppdrag av verksamheten.

Du ger stöd, rådgivning och utbildning i frågor gällande upphandling och inköp. Du samordnar myndighetens upphandlingar och förvaltar de avtal som upphandlats. I din roll ingår även att ta fram strategier för upphandlings- och inköpsprocessen och arbetar för att effektivisera denna. Personliga kompetenser Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat. Styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande.Du förändrar din inriktning när målen ändrar sig. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du arbetar bra med andra människor. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare förstår och tillämpar du affärsmässiga principer. Fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta.

Krav

 • Högskoleutbildning med inriktning mot upphandling, inköp, ekonomi eller juridik.
 • Erfarenhet av kvalificerat anbudsbaserat upphandlingsarbete.
 • Goda kunskaper om samt praktisk erfarenhet av arbete med lagen om offentlig upphandling (LOU).
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka sig väl i svenska och engelska i tal och skrift.
 • God data- och systemvana samt goda kunskaper i MS Officepaketet.

Meriter

 • Erfarenhet av arbete med affärssystemen Palasso, Agresso och Raindance.
 • Erfarenhet av arbete med upphandlingssystemet Tendsign.
 • Erfarenhet av affärsförhandlingar i en upphandlings,- och inköpsorganisation.
 • Erfarenhet av att arbeta projektorienterat.
 • Erfarenhet av kategoribaserat upphandlings och inköpsarbete.

Vi ligger stor vikt vid personlig lämplighet, motivation för tjänsten samt förmåga att passa in i existerande team.OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Norrköping

Län

Östergötlands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.1.1-2018-35518

Kontakt

 • Staffan Engberg, 0768-154544

Publicerat

2018-09-11

Sista ansökningsdag

2018-10-02

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 oktober . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Ekonomi & Finans Inköp Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Upphandlingsexpert till upphandlings,- och inköpsenheten i Norrköping