Migrationsverket

Projektekonom till Externfinansieringsenheten i Norrköping o/e Stockholm

Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

 

Vad du kan förvänta dig

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en gedigen introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

 

Externfinansieringsenheten ansvarar för att öka Migrationsverkets möjligheter och förmåga att söka och använda extern finansiering till myndighetens utvecklingsprojekt. Enheten stödjer verksamheten och externfinansierade projekt i alla dess faser – från projektidé och ansökan till slutrapportering och arbetar proaktivt för att myndigheten ska använda externa medel till att finansiera ny- och vidareutveckling. I enhetens uppdrag ingår även att kvalitetssäkra projekt med extern finansiering; att pengarna används effektivt och på rätt sätt. På enheten finns projektexperter, projektekonomer och projektadministratörer. Nu söker vi en projektekonom till enheten.

 

 

Vad vi förväntar oss

Vi förväntar oss att du är god en representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

 

 

Arbetsuppgifter

Som projektekonom kommer du att arbeta i Migrationsverkets utvecklingsprojekt. Projekten finansieras internt eller delfinansieras med EU-medel. I arbetsuppgifterna ingår att bistå projekten vid framtagande av budget och livscykelkalkyler inför projektstart och att arbeta med uppföljning och avstämning av projektens ekonomi. Du arbetar med bokföring och tar fram prognoser.

 

Vidare gör du ekonomiska läges- och slutrapporter för projektstyrgrupper och externa finansiärer. Du arbetar nära projektledningen och samarbetar med övriga medarbetare på externfinansieringsenheten. Du har som projektekonom ett särskilt ansvar för att säkra att projekten arbetar enligt de externa finansiärernas regelverk.

 

 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren berömmer som lämplig för befattningen. Vidare har du några års praktisk erfarenhet av ekonomiarbete såsom bokföring, budgetarbete eller redovisning.

 

Det är extra meriterande med erfarenhet av ekonomiarbete i projekt, gärna med EU-finansiering. Vidare är det även meriterande med tidigare erfarenhet av ekonomiarbete i offentlig verksamhet. Du har även några års praktisk erfarenhet av arbete i ekonomisystem, gärna Agresso.

 

Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel.

 

 

Personliga kompetenser

Som person är du kvalitetsmedveten, noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard samt lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

 

Du har intresse och vilja att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du arbetar bra med andra människor och du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är även strukturerad och kan organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt inom utsatta tidsramar.

 

 

Upplysningar

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 mån provanställning

Omfattning: Heltid

Placeringsort: Norrköping eller Stockholm

Vi tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.  

 

Vill du veta mer

Har du frågor är du välkommen att kontakta Anders Bolin på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering. Anders träffas på anders.bolin@chefspoolen.se och på tel. 0732 508805

 

 

Ansökan

Eftersom intervjuer kan komma att hållas löpande vill vi ha din ansökan med det snaraste. Dock senast 26 augusti. Alla ansökningar beaktas och konkurrensutsätts. 

 

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 

 

Anställningsform

Provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast

Löneform

Fast

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Referensnummer

3.3.1-2018-30703

Kontakt

  • Anders Bolin, 0732 508805

Sista ansökningsdag

2018-08-26

 

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 26 augusti . Arbetsort : Norrköping, Stockholm

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Projektekonom till Externfinansieringsenheten i Norrköping o/e Stockholm