Migrationsverket

Migrationshandläggare till våra processer i Malmö

Vi söker migrationshandläggare till asylprocessen, tillståndsprocessen och mottagningsprocessen i Malmö. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer

Personliga kompetenser 
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt sätter upp och håller tidsramar. Du kommunicerar även på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du påminner och följer upp samt har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheterna i förändringar.

Krav

  • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Erfarenhet av professionellt bemötande
  • Utredningsvana
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service

Upplysningar
Rekryteringen sker löpande under processen.
Anställningsform: fyra månaders visstidsanställning, längst till och med 2018-10-14.
Arbetstider: Kontorsarbetstid 
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning. 
Placering: Malmö 
Tillträde: Snarast

Vill du veta mer 
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se 

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan 
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 15 juni 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast

Löneform

individuell lönesättning

Anställningen avslutas

2018-10-14

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100

Ort

Malmö

Län

Skåne län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-24052

Kontakt

  • Anneli Jacobsson, verksamhetsexpert, 010-485 18 05

Publicerat

2018-06-01

Sista ansökningsdag

2018-06-15

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 1 juli . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Migrationshandläggare till våra processer i Malmö