Migrationsverket

Migrationshandläggare till tillståndsverksamheten i Umeå

Vi söker migrationshandläggare till vår tillståndsverksamhet i Umeå. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. I handläggningen arbetar du även med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende. Som handläggare på någon av våra tillståndsenheter i Umeå arbetar du med ärenden som rör uppehållstillstånd på grund av anknytning eller studier. I denna rekrytering har vi främst behov av dig som vill arbeta med anknytningsärenden.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service och kan ske via telefon, skriftväxling och vid personliga möten. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser 
Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vidare har du förmågan att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver självständigt dina processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar även arbetet på ett effektivt sätt samt håller tidsramar. Vidare har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheterna i förändringar.

Krav

  • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Kunskap inom förvaltningsrätt
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

  • Erfarenhet av arbete med krav på god service
  • Erfarenhet av professionellt bemötande
  • Erfarenhet av ärendehantering/handläggning
  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Utredningsvana

Upplysningar 
Anställningsform: Tillsvidareanställning, inleds med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning. 
Placering: Umeå
Tillträde: 1:a september 2018

Vill du veta mer 

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned. 

Ansökan 
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 27:e maj. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

1:a september 2018

Löneform

Individuell lönesättning tillämpas.

Antal lediga befattningar

6

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-18853

Kontakt

  • Carina Lundberg, Enhetschef, 010-48 55 791

Publicerat

2018-05-07

Sista ansökningsdag

2018-05-27

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Umeå

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Migrationshandläggare till tillståndsverksamheten i Umeå