Migrationsverket

Migrationshandläggare till Förvarsenheten i Kållered

Vi söker Migrationshandläggare för sommarvikariat till Förvarsenheten i Kållered. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

 

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärende hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service.  Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

 

 

Tjänstens utformning 
Tjänsten är ett vikariat som startar 1 juni 2019 och sträcker sig fram till 31 augusti 2019. Vikariatet inleds med 10 dagars introduktion på dagtid mellan 07:00-16:00 och för att vara aktuell för tjänsten måste du kunna närvara under samtliga introduktionsdagar.

 

 

Personliga kompetenser 
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

 

 

Krav

  • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

 

Meriter

  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Erfarenhet av professionellt bemötande
  • Utredningsvana
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service

 

Upplysningar 
Anställningsform: Visstidsanställning 
Arbetstider: Schemalagd arbetstid
Vi tillämpar individuell lönesättning. 
Placering: Kållered Tillträde: 2019-06-01

 

 

Vill du veta mer 
För ytterligare information om tjänsten kontakta:
- Enhetschef Jessica Nielsen, jessica.nielsen@migrationsverket.se

 För information gällande rekryteringsprocessen kontakta:
- Rekryterare Clara Berggren, clara.berggren.quintana@studentconsulting.se

 

 

Ansökan 
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2019-03-31. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 

 

Anställningsform

Sommarjobb / Säsongsanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

2019-06-01

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

15

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Kållered

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1.-2019-8456

Sista ansökningsdag

2019-03-31

 

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 31 mars . Arbetsort : Kållered . Publicerat : 27 februari

Kategorier : Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Migrationshandläggare till Förvarsenheten i Kållered