Migrationsverket

Lokalstrateg till Lokalförsörjningsenheten

Vill du vara med vid uppbyggnaden av en ny sektion? Vi söker en lagspelare till vår lokalförsörjningsenhet. Lokalförsörjningsenheten är en del av Migrationsverkets avdelning för verksamhetsstöd, där vi bland annat ansvarar för lokalförsörjnings- och hyresavtalsfrågor.

Vi erbjuder en varierande och ansvarsfull roll med många kontaktytor i en dynamisk arbetsmiljö. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att stötta Migrationsverkets verksamhet genom att skapa de bästa möjliga lokalerna för vår verksamhet. Vi är en organisation som uppmuntrar till initiativ, och där kontinuerligt lärande och ständiga förbättringar är i fokus. Du bidrar med din kompetens och dina idéer och har samtidigt möjlighet att själv utvecklas.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Migrationsverket äger inga fastigheter själva, utan hyr våra lokalerDin roll är att stötta verksamheten med att anskaffa och anpassa ändamålsenliga och kostnadseffektiva lokaler på de olika orter där Migrationsverket bedriver verksamhet. Det handlar exempelvis om att tillgodose behovet av arbetsytor till olika typer av administrativa lokaler och kontor, men också att finna lämpliga lokaler för mottagning av sökanden, förvar och boenden. I din roll genomför du till exempel behovsanalyser och lokalsökningar, hanterar anskaffning av lokaler, förhandlar hyresavtal, slutför avtalsskrivningar och genomför uppföljningar. Du har helhetssyn ur ett nationellt perspektiv gällande planering av verksamhetens lokaler tillsammans med den förvaltande organisationen vilket innebär ett nära samarbete inom, mellan och utanför enheten. Tillsammans med våra förvaltare, projektledare och byggledare upprättar du tidsplaner, bemannar projektorganisationen och driver projekt framåt. Du bidrar med input till vad som är långsiktigt bäst för verksamheten, bland annat genom att analysera och ta ställning till olika förslag på planlösningar inför planerade hyresgästanpassningar. 

Personliga kompetenser
Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Du är samarbetsorienterad, lyhörd och prestigelös. Eftersom rollen innebär mycket samverkan och kontaktytor är det viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att etablera och utveckla goda relationer,  samtidigt som du tillämpar affärsmässiga principer. Du har initiativförmåga och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Rollen kräver också helhetsperspektiv och strategisk förmåga.

Krav

  • Högskoleutbildning med inriktning fastighetsekonomi eller fastighetsjuridik, eller annan eftergymnasial utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms relevant för rollen.
  • Goda kunskaper i hyreslagstiftningen.
  • Minst 3 års erfarenhet av arbete inom lokalförsörjning eller fastighetsutveckling och därmed erfarenhet av flertalet från de beskrivna arbetsuppgifterna ovan.
  • God kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.
  • Datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.

Meriter

  • Erfarenhet av att ta fram lokalkoncept utifrån aktivitetsbaserat arbetssätt.
  • Goda kunskaper inom LOU.
  • Vi tror att man i denna roll har stor nytta av att ha arbetat på fastighetsägarsidan. Meriterande är därför erfarenhet av att göra ekonomiska analyser, bedömningar och värderingar ur ett fastighetsägarperspektiv.
  • Erfarenhet av att ha arbetat i projektverktyg, som t.ex. Antura.

Upplysningar
Placering: Norrköping (huvudkontoret) i första hand, men alternativt i Stockholm, Göteborg eller Malmö.
Tjänsten har ett nationellt ansvarsområde, vilket gör att resor ingår i tjänsten.
Vi tillämpar provanställning.

Vill du veta mer
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 0709955888.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-06-25. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Vi tillämpar individuell lönesättning

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Norrköping i första hand, men alternativt i Stockholm, Göteborg eller Malmö

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-21679

Kontakt

  • Gabriella Hedlund, 0709955888

Sista ansökningsdag

2018-06-25

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Lokalstrateg till Lokalförsörjningsenheten