Migrationsverket

HR-specialist inom arbetsmiljöområdet med inriktning mot utredning

Vi söker nu HR-specialist till vår verksamhet med placering i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med stor möjlighet till utveckling.
 
HR-avdelningen på Migrationsverket arbetar brett med HR-frågor. Vi befinner oss i en spännande förändringsfas med att integrera HR-processer i verksamheten. Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk och rörlig organisation tillsammans med kunniga kollegor inom vår HR-specialistenhet. 

Våra värdeord mod, empati och tydlighet vägleder oss i vardagen. Du erbjuds en ändamålsenlig introduktion till din roll och möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.
 
Arbetsuppgifter 
Vi söker en HR-specialist inom arbetsmiljöområdet med inriktning mot utredning. Du kommer att ha ansvar för att driva, samordna och genomföra våra interna utredningar gällande konflikter, kränkningar och rehabilitering. Du verkar som en oberoende part för arbetstagare och arbetsgivare i ett nära samarbete med våra HR-partner i hela landet. Arbetet innebär huvudsakligen att vara vårt interna stöd ute i verksamheten och genomföra svåra samtal och utredningar på plats. Du arbetar även med att implementera verktyg och metoder inom området. Att göra uppföljningar och återrapportering till HR-avdelningen ingår i tjänsten. Delaktighet i olika chefs- eller ledningsgrupper kan ingå i arbetet. 

Personliga kompetenser
Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt ser möjligheterna i förändringar. Skapar kontakter och underhåller relationer. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet i denna rekrytering.

Krav

  • Akademisk utbildning inom beteendevetenskap, vård, HR alternativt annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
  • Flerårig erfarenhet av arbete med utredningar inom organisatorisk och social arbetsmiljö på grupp- och individnivå eller motsvarande roll.
  • Erfarenhet av metodik för och genomförande av svåra samtal.
  • Erfarenhet av att coacha och utveckla chefer och ledare.
  • Kunskap och praktisk erfarenhet av arbetsmiljöfrågor.
  • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande: 

  • Erfarenhet av arbete i team och funktionellt ledarskap.
  • Kunskap om förändringsledning och förbättringsarbete.
  • Erfarenhet av att implementera, arbeta inom och följa upp HR-processer samt kvalitetssäkra dem i det dagliga arbetet genom kontakter med chefer.

Upplysningar
Anställningsform; Tillsvidare, 6 månaders provanställning.
Arbetstid: Kontorsarbetstid, möjlighet till förtroendearbetstid.
Vi tillämpar Individuell lönesättning.
Placering: Norrköping. Resor med övernattning ingår i tjänsten. 
Tillträde för befattningen: Sker snarast eller enligt överenskommelse.
 
Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se. 
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.
 
Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 4 mars 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kommer du att få svara på ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Kontaktpersoner

Maria Johansson

arbetsmiljöspecialist

maria.x.johansson@migrationsverket.se

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 28 mars . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : HR & Organisation


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb HR-specialist inom arbetsmiljöområdet med inriktning mot utredning