Migrationsverket

HR-partner till enheten för HR-partner i Norrköping

Vi söker nu HR-partner till vår verksamhet med placering Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett ansvarsfullt och berikat arbetsliv med stor möjlighet till utveckling. HR-avdelningen på Migrationsverket arbetar brett med HR-frågor. 

Vi befinner oss i en spännande förändringsfas med att integrera HR-processer i verksamheten. Vi söker dig som trivs med att arbeta i en dynamisk och rörlig organisation tillsammans med kunniga kollegor inom vår HR-partnerenhet. Våra värdeord mod, empati och tydlighet vägleder oss i vardagen. Du erbjuds en ändamålsenlig introduktion till din roll och möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

 

Arbetet utförs självständigt i huvudsak med stöd av de framtagna processerna inom HR. Arbetsuppgifterna är komplexa och av analyserande och utvärderande karaktär där utveckling ofta förekommer.

 

 

Arbetsuppgifter 
Som HR-partner arbetar du proaktivt med att förankra, stötta och följa upp arbetet i HR-processerna i verksamheten. Du etablerar metoder och rutiner för arbete inom samtliga HR-processer så att de omsätts i konkreta aktiviteter och resultat inom t ex ledarutveckling, värderingsarbete, lönerevision, omställning samt hälsa och arbetsmiljö.

 

Med utgångspunkt från identifierade behov i verksamheten analyserar och föreslår du lämpliga åtgärder med ett coachande förhållningssätt. Ger råd och stöd till chefer i HR-frågor utifrån de gemensamma HR-processerna, ger stöd inom gällande regelverk och avtal samt ger vägledning och stöd i individrelaterade frågor.

 

Du har starka samarbetsrelationer med kollegor inom HR-avdelningen, ingår i processnätverk och tar en aktiv roll i utvecklingsarbete inom HR. Du ingår i ledningsgrupp och är aktiv i förändringsarbete samt har en stödjande och coachande roll i arbete med förändringsledning.

 

 

Personliga kompetenser 
Du är trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du har förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

 

Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vi kommer lägga stor vikt på personlig lämplighet i denna rekrytering.

 

 

Krav

 • Akademisk utbildning inom HR, personal eller beteendevetenskap alternativt annan utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
 • Flerårig erfarenhet av arbete som HR-partner, HR Business Partner eller motsvarande roll.
 • Erfarenhet av att leda, coacha och utveckla chefer och ledare.
 • Erfarenhet av arbete inom flera HR-processer t ex kompetensförsörjning, omställning, arbetsmiljö och hälsa, prestationsstyrning.
 • Erfarenhet av att implementera, arbeta inom och följa upp HR-processer samt kvalitetssäkra dem i det dagliga arbetet genom kontakter med chefer.
 • Kunskap och praktisk erfarenhet av arbetsrättsliga frågor och förhandlingar.
 • God kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.  

 

 

Meriterande: 

 • Erfarenhet av att ha en drivande roll inom förändringsledning, projektledning eller verksamhetsutveckling inom HR.
 • Erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet.
 • Erfarenhet av arbete i ledningsgrupp.

 

 

Upplysningar 
Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning. 
Arbetstid: Kontorsarbetstid, förtroendearbetstid. 
Vi tillämpar individuell lönesättning. 
Placering: Norrköping. Resor med övernattning förekommer i tjänsten. 
Tillträde för befattningen: sker snarast eller enligt överenskommelse. 


Vill du veta mer  
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned. 


Ansökan 
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 24 mars 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar, likväl som ansökningar med ofullständigt CV. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning tillämpas

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Norrköping

Län

Östergötlands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2019-10253

Kontakt

 • Malena Asplind, 010-203 64 84

Sista ansökningsdag

2019-03-24

 

 

Ansök nu 

 

 

Sista ansökningsdag : 24 mars . Arbetsort : Norrköping . Publicerat : 13 mars

Kategorier : HR & Organisation Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb HR-partner till enheten för HR-partner i Norrköping