Migrationsverket

Enhetschefer till förvaret i Märsta

Operativ verksamhet, Förvar

Två enhetschefer till förvaret i Märsta

Vid en förvarsenhet vistas asylsökande och andra utlänningar som fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut och behöver finnas tillgängliga när de ska lämna landet. En person kan också tas i förvar om rätten att vistas i landet eller identiteten behöver utredas. Förvaret är en sluten enhet och verksamheten bedrivs dygnet runt. Verksamheten ska utformas på ett sätt som innebär minsta möjliga intrång i personens integritet och rättigheter.

 

 

Arbetsuppgifter

Vi söker nu två engagerade enhetschefer till vår verksamhet i Märsta. Idag har vi ca 230 medarbetare fördelade på sex enheter som sköter dygnet runt verksamheten på enheterna, handläggningen kring återvändande samt ger service och stöd. Som enhetschef har du resultat-, personal- och budgetansvar och tillsammans med dina teamledare leder och utvecklar du verksamheten mot uppsatta mål. Du rapporterar till sektionschefen för förvaret och ingår i ledningsgruppen.

 

Som chef tar du tillvara och förvaltar den drivkraft som finns hos medarbetarna och skapar förutsättningar för ständiga förbättringar utifrån delaktighet, engagemang och respekt för människan.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom samhälls-, juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren prövar likvärdig. Du ska ha god erfarenhet av att leda grupper med personalansvar och av att leda förändringsarbete i offentlig verksamhet med goda resultat. Det är en merit om du har erfarenhet från verksamhet som kräver en hög grad av säkerhetsfokus, t ex från kriminalvård, SlS, rättspsykiatri, polisen eller öppna institutioner, men det är inget krav.

 

Det är meriterande med chefserfarenhet som inneburit resultat- och budgetansvar och arbete med utsatta människor. Kunskap om utlänningslagstiftning och förvaltningsrätt samt erfarenhet av förvaltningsrättslig ärendehantering är även det meriterande. Tjänsten förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.

 

Du är en tydlig och trygg ledare med ett ledarskap som kännetecknas av helhetssyn, handlingskraft och kommunikation.

 

Du har förmåga att genom ett coachande förhållningssätt leda och utveckla medarbetare och skapa förutsättningar för att nå uppsatta mål. Du har ett strukturerat, effektivt arbetssätt samt flexibilitet och förmåga att se möjligheter i förändringar.

 

Eftersom vår verksamhet pågår dygnet runt så kommer du att ha beredskap i hemmet nattetid ca 3 veckor per år men i övrigt arbeta kontorstid.

 

 

Låter detta intressant?

Fram till den 20/8 ser vi fram emot att ta del av din ansökan och cv på www.migrationsverket.se/jobb

 

Vi samarbetar med ProAstri i chefsrekryteringar och i den här rekryteringen är Kristina Ohlson, tel 070 – 896 17 36 vår kontaktperson, som du vid frågor kan ringa den 6-20/8.

 

Välkommen med din ansökan!

 

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

 

 

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Antal lediga befattningar

2

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Märsta

Län

Stockholms län

Referensnummer

3.3.1-2018-31600

Sista ansökningsdag

2018-08-20

 

 

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : För 5 timmar sedan . Arbetsort : Märsta

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Enhetschefer till förvaret i Märsta