Migrationsverket

Ekonomiassistent till serviceenheten i Göteborg

Operativ verksamhet, Region väst

Serviceenheterna går en spännande framtid till mötes. Vi står inför stora utmaningar men också fantastiska möjligheter. Därför söker vi nu en engagerad och drivande person som är van och ser utmaningen och glädjen i att arbeta som Ekonomiassistent vid serviceenhet Väst. Hos oss får du arbeta med att ge service med kärnverksamheten i fokus, där våra tjänster för verksamheten framåt. Serviceenheten är en myndighetsgemensam resurs som arbetar med frågor som b.la. rör vaktmästeri, lokalsäkerhet, tekniksamordning, inköp och uppföljning och fakturahantering för hela region Väst.

En serviceenhet är en enhet där förmågan till ”snabba puckar” oftast ställs på sin spets och vi finns från 2018 på nio fullserviceorter i sex regioner.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som ekonomiassistent vid serviceenheten är arbetsuppgifterna mångfacetterade, utöver den dagliga fakturahanteringen arbetar du även med månadsvisa uppföljningar och prognoser av servicetjänster i våra fastigheter, medverkar vid kvartalsvisa bokslut, granskning av avtalsunderlag, föra och följa upp anläggningstillgångar för regionens alla anläggningar, fysiska uppföljningsmöten med våra externa leverantörer, följa upp och utverka nyckeltal för våra FM-tjänster. Du ingår även som en av tre ansvariga för affärsområde fastighet och tillsammans med vår inköpsorganisation medverkar som kravställare och följer upp servicetjänster inom affärsområdet. Vår ekonomiassistent på serviceenheten ansvarar även för uppföljningar, och prognostiseringar av projektbudget för Uppsala och Göteborg, samt stöttar upp i ekonomiarbetet för serviceenheterna Mitt och Nord

Personliga kompetenser:

Som person är du lösningsfokuserad, flexibel, ser helheten och nyttan i det ekonomiska arbetet vid serviceenheten. Du är naturligtvis även kvalitetsmedveten, självgående och har en god numerisk-och analytisk förmåga. I rollen medverkar du även i och utvecklar det goda samarbetet med interna såväl som externa aktörer.

Krav:

 • Fullständig gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning, alternativt fullständig KY-utbildning med inriktning på ekonomi, eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet.
 • B-körkort
 • God kommunikativ förmåga
 • Goda datakunskape
 • Erfarenhet av arbete med ekonomiadministration, t ex inom fakturahantering och leverantörsreskontra
 • Arbete i offentlig verksamhet
 • Flytande Svenska i tal och skrift 

 

Meriter:

 • Tidigare arbete i Raindance och Agresso
 • Vana att ta fram och arbeta med nyckeltal/KPI samt följa upp verksamheten med hjälp av dessa.
 • Vana vid budgetuppföljningar och prognostisering
 • Vana att läsa och tyda avtal

Upplysningar

Anställningsform: Tillsvidare anställning med 6 månader provanställning

Arbetstider: Dagtid/förtroendearbetstid

Vi tillämpar individuell lönesättning

Placering: Göteborg, med region Väst som arbetsplats.

Tillträde: Enligt ÖK

Vill du veta mer Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att mejla oss på rekrytering@migrationsverket.se Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvariga längre ned.

Ansökan Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 23/11 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

enligt ÖK

Löneform

Individuell Lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-43391

Publicerat

2018-10-29

Sista ansökningsdag

2018-11-23

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : 23 november . Arbetsort : Göteborg

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Ekonomiassistent till serviceenheten i Göteborg