Migrationsverket

Controller till enheten för ekonomisk analys

Beskrivning

Vi söker idag en controller till enheten för ekonomisk analys som har sin bas på huvudkontoret i Norrköping. Ett viktigt uppdrag för enheten är att utveckla myndighetens processer för ekonomisk styrning och innebär ansvar för ekonomisk planering samt analys och uppföljning av resultatindikatorer. I ditt arbete som controller kommer du att jobba med och för flera olika avdelningar på Migrationsverket. Som controller har du kontakt med många olika enheter och fungerar som stöd för cheferna i deras arbete. Förutom att analysera siffror kommer du vara delaktig i att bygga upp modeller för uppföljning och prognos både till verkets ledning och till Regeringskansliet. Vi söker dig som vill arbeta med verksamhetsrelaterade uppgifter och siffror i en samhällsnyttig organisation.

 

Du kommer till en myndighet som driver ett kontinuerligt förändringsarbete och som präglas av nytänkande, handlingskraft och ett genuint engagemang för vår uppgift.Arbetsuppgifter

Du är en del av Migrationsverkets enhet för ekonomisk analys som ansvarar för ekonomisk planering och uppföljning både för Migrationsverkets olika stödfunktioner och de operativa regionerna. Enheten står även för centrala, verksövergripande analyser där du förväntas ta en aktiv roll och att i olika sammanhang kunna sammanställa svar på frågor både från verksledningen och från externa parter.  Du kommer att följa upp och analysera ekonomin samtidigt som du förstår och kan förklara sambandet mellan ekonomi och verksamhet. Du ansvarar även för att bygga upp effektiva modeller i arbetet med uppföljning och prognos. Som controller kommer du självständigt författa rapporter, leverera textmaterial samt genomföra presentationer för berörda personer.

Personliga kompetenser

Du är en engagerad person och du är noggrann med detaljer. Du tar initiativ, uppnår resultat och du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och tycker att det är roligt att hitta nya lösningar. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du uppskattar och har lätt för att arbeta med andra människor.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Krav

  • Akademisk examen med inriktning på ekonomi
  • Flera års erfarenhet av arbete som controller
  • Goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel

 

Meriter

  • Tidigare erfarenhet av ekonomiarbete inom offentlig verksamhet
  • Kunskap i Agresso


 

Vill du veta mer

Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anders Bolin på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering. Anders träffas på anders.bolin@chefspoolen.se och på tel. 0732508805

Du kan även kontakta Marcus Karlsson, Enhetschef Ekonomisk Analys på Migrationsverket tel. 010-485 66 12.OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast möjligt

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100 %

Ort

Norrköping

Län

Östergötlands län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-21675

Kontakt

  • Anders Bolin, 0732 508805

Publicerat

2018-05-15

Sista ansökningsdag

2018-06-22

 Ansök nu

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Norrköping

Kategorier : Ekonomi & Finans


Senaste jobben från Migrationsverket

Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Controller till enheten för ekonomisk analys