Mercuri Urval

Ledare med stort engagemang och fokus på verksamheten

Linde Material Handling, som ingår i KION Group, räknas till en av världens ledande tillverkare av motvikts- och lagertruckar och är marknadsledande i Europa. Linde kan dessutom erbjuda sitt Know-how inom elektriska drivsystem efter decennier av  utveckling och produktion, till kunder för olika användningsområden. Som ett internationellt företag, finns Linde Material Handling verksamt med nio produktions- och monteringsfabriker runt om i världen, och har ett globalt sälj- och servicenätverk med kontor i mer än 100 länder. Linde Material Handlings huvudkontor för Sverige ligger i Örebro, samt har regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik. Linde Material Handling i Sverige har ca. 450 medarbetare.

Linde Material Handling är en av de ledande aktörerna på den svenska truckmarknaden, ett innovativt bolag som driver utvecklingen av framtidens truckar. Vi söker dig som vill vara med att leda och utveckla bolaget och att ta verksamheten till nästa nivå. Du får möjligheten att verka i en central roll i ett globalt bolag.

Finance Director ansvarar för att styra och utveckla verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv. Genom ett aktivt ledarskap i kombination med en bred och djup ekonomisk kunskap säkerställa att verksamheten har de nödvändiga strukturella processer på plats för att uppnå en effektiv ekonomistyrning som stödjer och bidrar till att utveckla verksamheten. Den blivande Finance Director kommer att arbeta mycket nära VD och ingår i företagets ledningsgrupp. I koncernens finansstruktur rapporterar man till såväl England som Tyskland.

 

Ekonomifunktionen består dels av en redovisningsgrupp som leds av en Redovisningschef, samt en controllergrupp som stödjer och kravställer gentemot verksamheten. Rollen är även funktionsansvarig för IS/IT-frågor inom verksamheten. Till sin hjälp inom detta område har Finance Director ett antal externa IS/IT – specialister. Under ekonomiavdelningen finns även inköp vilket består av en strategisk inköpare.

 

Linde Material Handling har ett starkt kundfokus där förtroende, öppenhet, flexibilitet och långsiktighet är viktiga delar i kundrelationen. Bolaget har en fortsatt tillväxtambition med ett starkt lönsamhetsfokus. Finance Director blir en viktig spelare i vårt team, ett team med inriktning på att utveckla Lindes affärer för att möta framtidens behov. Finance Director kommer att få en viktig roll i det strategiska arbetet. Vidare att genom sitt ledarskap implementera styrprocesser och system, analysera resultat, utveckla och tillsammans med VD, regionchefer, servicechefer och ledningsgrupp driva verksamheten mot uppsatta mål. 

 

För att lyckas som Finance Director på Linde Material Handling krävs att du ser möjligheter, är lyhörd och har en stark drivkraft att utveckla och skapa resultat. Du är en ekonom som ser till helheten, har bredden och förmågan att se ekonomifrågorna ur ett verksamhetsperspektiv, är flexibel och lösningsorienterad. Vidare besitter du en god kommunikativ förmåga och en förmåga att skapa relationer såväl externt som internt.

 

Vi tror att du har erfarenhet som ledare och ett stort intresse för att driva och utveckla såväl en ekonomifunktion som verksamheten i stort. Erfarenhet av internationell matrisorganisation och att leda genom andra ser vi som meriterande. Du har en bred kompetens inom ekonomi och koncernredovisning. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

 

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 9 november via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-12544). Vid frågor kontakta Nicklas Jungander på 019-19 68 05 eller Carl Pauly på 019-19 68 06.


www.linde-mh.se

Ansök snarast . Arbetsort : Örebro . Publicerat : 20 oktober

Kategorier : Chef & Ledning


Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval

Liknande jobb Ledare med stort engagemang och fokus på verksamheten