Mercuri Urval

Ekonomidirektör

Löfbergs grundades 1906 av bröderna Anders, John och Josef Löfberg. Redan 1911 började man rosta sitt egna kaffe i Karlstad och i dag är man ett av Nordens största familjeägda kafferosterier med ca 330 anställda, en omsättning på cirka 1,5 miljarder kronor och en produktion som motsvarar drygt tio miljoner koppar kaffe varje dag. Löfbergsgruppen har sitt huvudkontor i Karlstad, Sverige. Man bedriver försäljning i Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Storbritannien och Kanada, samt har egna rosterier i Sverige, Norge, Danmark och Lettland. Företaget ägs fortfarande till 100 procent av familjen Löfberg, nu i tredje och fjärde generationen. Passionen för gott kaffe har funnits med sedan starten samt ett stort engagemang för hållbarhet och rättvisefrågor där man idag är en av världens största importörer av ekologiskt och Fairtrade-märkt kaffe. Löfbergs äger även te-varumärket Kobbs. Löfbergsgruppen söker nu:


Vill du arbeta i ett företag, som vill bidra till en mer hållbar framtid? Löfbergsgruppen har haft en stark tillväxt under åren med god lönsamhet. Verksamheten har tydliga tillväxtmål och genom goda resultat ges förutsättningen till fortsatt utveckling av företaget och en möjlighet att kunna fortsätta investera i nya lösningar och bidra till ett mer hållbart samhälle. I rollen som Ekonomidirektör är du en nyckelperson i Löfbergsgruppens fortsatta utveckling.

 

AB Anders Löfberg – tillika Löfbergsgruppen, har det övergripande ansvaret för koncernens utveckling, strategi, inköp och finansiella styrning. Man är organiserad i affärsområden med egna resultatansvar, Retail, Out of Home, Private Label och Ready To. Verksamheten styrs av koncernledning och VD Lars Appelqvist, samt ledande funktioner inom HR, Kommunikation, Supply Chain, Hållbarhet, Varumärke- och Produktutveckling, Ekonomi och Finans samt respektive affärsområde. Ekonomidirektören rapporterar till VD för Löfbergsgruppen.

 

Som Ekonomidirektör ansvarar du för ekonomi/finansfunktionen bestående av 6 personer på koncernnivå samt uppföljning och rapportering från respektive dotterbolag. I ansvaret ligger ett stort fokus på affärsutveckling och affärscontrolling samt ett strategiskt utvecklingsarbete av gruppen i nära samarbete med VD. Du förväntas driva och utveckla finans/ekonomifunktionen och analysera och rapportera koncernens ekonomiska resultat samt proaktivt identifiera och driva förbättringar. Rollen kräver ett stort intresse för Löfbergs affär med ett nära samarbete med affärsområdeschefer och dotterbolagschefer.

För att lyckas som Ekonomidirektör i Löfbergsgruppen krävs att du ser möjligheter och har ett starkt intresse för att driva och skapa resultat. Du är Civilekonom eller motsvarande, har en god kunskap gällande koncernredovisning och större affärssystem, och du ser ekonomifrågor ur ett verksamhets- och affärsperspektiv. Vi ser att du har en gedigen erfarenhet från en ledande ekonomichefsbefattning med fokus affärscontrolling och gärna affär/marknad. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Som person är du lyhörd, prestigelös, flexibel och lösningsorienterad samt besitter en god kommunikativ förmåga och en förmåga att skapa relationer såväl externt som internt. Du har en hög energinivå och ser positivt på utveckling och förändringar.

Löfbergs erbjuder en nyckelroll i ett av Nordens största familjeägda kafferosterier. Låter det som en intressant och utvecklande möjlighet? Vänligen ansök via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12801). Vi hanterar ansökningar löpande men önskar din ansökan senast den 11 februari. Frågor besvaras av ansvarig konsult på Mercuri Urval, Nicklas Jungander, 019 – 19 68 05.


www.lofbergs.se/

Ansök snarast . Arbetsort : Karlstad


Senaste jobben från Mercuri Urval

Alla jobb hos Mercuri Urval

Liknande jobb Ekonomidirektör