Max Matthiessen

Affärsdriven Legal Counsel till Max Matthiessen

Max Matthiessen står idag inför en otroligt spännande tillväxtsresa tillsammans med Nordic Capital som ägare. Vi har som ambition att växa och skapa nya möjligheter för både bolaget och våra medarbetare. Vårt kärnområde har historiskt varit försäkringsdistribution med inriktning mot liv och pension, men verksamheten har påbörjat en expansion inom affärsområdet Förmögenhet vilket inkluderar bl.a. värdepappers- och fondverksamheten.

 

För att möta kommande års möjligheter behöver vi därför stärka upp vårt team med en erfaren och affärsdriven Legal Counsel som är inriktad på värdepappers- och fondverksamhet.

 

 

Vad vi erbjuder

Du får möjlighet att arbeta i en entreprenörsmässig och snabbrörlig miljö, nära affärsverksamheten och ledning. Du får även arbeta i ett expertteam med kollegor som besitter stor kunskap och erfarenhet och som ställer upp för varandra. Vi har dessutom en familjär och engagerad stämning och bryr oss om varandra på riktigt.

 

Vi ger dig en möjlighet att ta stort ansvar från start!

 

 

Din roll

Som Legal Counsel hos oss på Max Matthiessen kommer du i första hand ansvara för att stötta vår värdepappers- och fondverksamhet med juridisk rådgivning. Du kommer även ansvara för hantering av avtal med kunder, affärspartners och andra intressenter. Bevakning av rättsutveckling inom relevanta områden tillkommer även. Ytterligare områden inom rollen är:

 

Medverka vid projekt och utveckling av produkter/koncept inom Förmögenhet/Private Banking.

 Supportera vid framtagande och tillämpning av interna rutiner och riktlinjer

 Löpande stöd till ledningen för Förmögenhet samt löpande stöd till rådgivare och administration.

 Bistå i styrelsearbete och rapportering.

 

Du kommer att rapportera till bolagets Chefsjurist och vara en del av Max Matthiessens Group Legal.

 

 

Din profil

Vi söker dig som har en juristexamen samt flera års erfarenhet av ett liknande arbete. Kanske har du tidigare arbetat på ett värdepappersbolag eller inom bankverksamhet i en juridik- eller regelefterlevnadsfunktion. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från arbete inom domstol eller Finansinspektionen, likaså erfarenhet av juridiskt arbete inom fondbolag.

 

Vi ser det som en självklarhet att du är en analytisk och strukturerad jurist med en god förståelse för affären. Du arbetar självständigt, men motiveras även av att arbeta tillsammans med dina kollegor och att dela med dig av din kunskap och erfarenheter. För att trivas hos oss är det viktigt att man har ett stort driv och arbetar med en hög kvalite´ då vi står inför en spännande expansiv period i verksamheten. Vidare är du förtroendeingivande och har stor integritet.

 

 

Frågor och ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande, ansök därför gärna redan idag.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten eller bolaget, kontakta Zerin Baran på tel. +46 72-032 87 86 eller zerin.baran@sharprecruitment.se

 

 

Mer om Max Mathiessen

I 130 år har Max Matthiessen hjälpt företag och privatpersoner att fatta välgrundade beslut om pensioner, försäkringar och placeringar. Genom upphandling, analys och rådgivning skapar vi marknadens främsta spar- och försäkringsprodukter. Bland våra kunder finns alltifrån stora börsbolag till mindre ägarledda bolag och privatpersoner.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 19 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Max Matthiessen

Alla jobb hos Max Matthiessen

Liknande jobb Affärsdriven Legal Counsel till Max Matthiessen