Malmö stad

Jurister med inriktning IT-rätt

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering. 

Juridiska enheten ingår i stadskontoret och sorterar under förvaltningsavdelningen. Enheten är ett serviceorgan inom det juridiska området till kommunens nämnder, förvaltningar och bolag.

 

Enheten handlägger frågor av både förvaltningsrättslig och civilrättslig karaktär inom flertalet rättsområden. Vid enheten arbetar åtta jurister och leds av en chefsjurist 


Arbetsuppgifter

Du kommer att ge juridisk rådgivning till stadens nämnder, förvaltningar och bolag inom främst IT-rättens offentligrättsliga del, såsom dataskyddslagstiftningen, offentlighet och sekretess samt angränsande lagstiftning. Även rådgivning avseende bl a förvaltningslagen, kommunallagen och avtalsrättsliga frågeställningar blir aktuellt. 

Arbetet innebär många kontakter med tjänstepersoner vid verksamheterna som behöver stöd i att hitta metoder och arbetssätt som tillgodoser lagens krav. Den digitala utvecklingen har ökat användandet av olika digitala verktyg, varför det handlar om att hitta och formulera juridiskt hållbara lösningar vid användandet av dessa tjänster. Avtalsgranskning på både svenska och engelska förekommer. Kontakter med Datainspektionen, andra myndigheter och domstolar kan bli aktuellt. 

 

Kvalifikationer

Du ska ha juristexamen eller motsvarande utbildning inom det juridiska området. Särskilt meriterande är goda kunskaper i dataskyddslagstiftningen och angränsande rättsområden samt praktisk erfarenhet från att ha arbetat med dessa frågor.

 

Du har lätt att uttrycka dig i tal och skrift och du har god förmåga till kommunikation. Du har goda kunskaper i engelska. Bra analytisk förmåga och erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete värdesätts.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har lätt till att nå fram till och samarbeta med olika yrkeskategorier på ett konstruktivt och förtroendegivande sätt, och du har en utpräglad serviceinriktad attityd.

 

Du är noggrann, lyhörd och flexibel och du har god förmåga att arbeta självständigt, men även i samverkan med andra. 

 

Anställningens omfattning

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 2


Ansökan

Ansök senast: 2018-07-29

Referensnummer: 102-18 jurist IT-rätt

 

Kontaktpersoner

Tomas Bärring

Chefsjurist

tillgänglig vecka 29-30

040-341051

 

Fackliga företrädare

Harald Nilsson

Saco

040-341195

 

Visions Malmöavdelning

Vision

040-304830

 

 

Övrigt

Pga semestertider kommer kontakt med sökande tas först under början av augusti. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693.

 

Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

 

 

 

 Ansök nu

 

 

 

Sista ansökningsdag : 29 juli . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Jurister med inriktning IT-rätt