Malmö stad

Jurist till fastighets- och gatukontoret

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark. Tillsammans med Malmöborna och stadens näringsliv skapar vi ett gott stadsliv. 

Hos oss arbetar du med att utveckla staden så att den blir hållbar, attraktiv och levande. Vi arbetar med allt från att fylla staden med evenemang till att utveckla trafiksystemen, förvalta odlingslotter och värna om våra natur- och rekreationsområden. Vi är omkring 450 medarbetare med vitt skilda kompetenser som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet.

Arbetsuppgifter

Som stadsjurist på fastighets- och gatukontorets kanslienhet arbetar du verksamhetsnära med ett brett spektrum av juridiska frågor som rör bland annat avtalsrätt, miljörätt, upphandling och entreprenadrätt, förvaltnings- och kommunalrätt, ordningslag, trafiklagstiftning och skadeståndsrätt. Du blir en av tre jurister på enheten. 

Arbetet innefattar bl a avtalsskrivning, avtalsgranskning och rådgivning. Du kommer att fungera som sakkunnig och delta som ombud vid tvister, överprövningar samt förhandlingar. Du kommer också att biträda projekt i juridiska frågor. Offentlig upphandling är ett viktigt område där du får ett specialansvar. 

Arbetsuppgifterna innebär att du ska jobba självständigt utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Utbildning och information är viktiga inslag. Arbetet kräver att du är flexibel och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har initiativförmåga och hittar nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du ser sammanhang och arbetar gärna med komplexa frågor och löser komplicerade problem. 

Arbetet innebär många kontakter med olika intressenter från såväl offentlig förvaltning som den privata sektorn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen och flerårig relevant arbetslivserfarenhet. Med relevant arbetslivserfarenhet menar vi att du tidigare arbetat med utredningar, analyser och rådgivning samt att du har kunskap om och erfarenhet inom tillämpliga rättsområden antingen inom offentlig eller privat sektor. 

Kontakter såväl internt som externt förekommer ofta, vilket ställer höga krav på god kommunikations- och samarbetsförmåga. Som jurist har du erfarenhet av att arbeta informerande, rådgivande och utbildande och kan föra en dialog och motivera dina ställningstagande såväl muntligen som skriftligen. 

Det är meriterande om du har tingsmeritering. Det är även meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från kommunal förvaltning, myndighet eller domstol samt om du har erfarenhet av att företräda som ombud i förhandlingar och rättsliga processer. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs.  

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2018-09-30

Referensnummer: 037-1817

Kontaktpersoner

 • Birgitta Westerlund
 • TF kanslichef o HR-konsult
 • 040-34 17 35
 • Eva Nilsson Lundqvist
 • Stadsjurist
 • 0708-341445

Fackliga företrädare

 • Torbjörn Håkansson
 • SACO
 • 0733-23 66 07
 • Lotta Cederfeldt
 • Vision
 • 040-34 21 48

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

För mer information: https://malmo.se/Kommun--politik/Organisation/Forvaltningar/Fastighets--och-gatukontoret.html 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Malmö

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Malmö stad

Alla jobb hos Malmö stad

Liknande jobb Jurist till fastighets- och gatukontoret