Lunds kommun

Jurist till Stadsbyggnadskontoret

Arbetsuppgifter

Tillsammans med vår nuvarande jurist står du för juridisk granskning och rådgivning inom förvaltningens verksamhet. Du hanterar också eventuella överklaganden av de beslut som kommunen fattar. Du fungerar som juridiskt stöd i förvaltningens plan- och bygglovsärenden samtidigt som driver utvecklingsarbete inom ditt ansvarsområde. I tjänsten kan även handläggning av tillsynsärenden ingå. Tjänsten är en nyinrättad tjänst som syftar till att ytterligare stärka förvaltningens juridiska resurs.
Vår avdelnings uppdrag är att ge bästa möjliga service till politisk nämnd, kollegor och medborgare. Att arbeta med oss innebär att vi tillsammans hittar förbättrings- och utvecklingsmöjligheter. Du är delaktig i att forma vårt arbetssätt och vi räknar med att du bidrar med ditt perspektiv för bästa resultat. Tjänsten är placerad på Stadsbyggnadskontorets administrativa avdelning. 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som jurist hos oss behöver du ha juristexamen. God kunskap i plan- och bygglagen är lämpligt och domstolserfarenhet ses av oss som en stor tillgång. Goda kunskaper i svenska språket och förmåga att förmedla juridiska budskap på ett pedagogiskt och förståeligt sätt är en självklarhet.
Du är noggrann, resultatinriktad, motiverad och självgående. Du har lätt för att planera, organisera och följa upp ditt arbete. Du är en skicklig, ansvarstagande jurist med god initiativförmåga. 
Som person är du målinriktad, samarbetsvillig och engagerad i ditt arbete. Du är servicemedveten och kommunikativ med god social kompetens. Kunskap om och förståelse för arbete i en politiskt styrd organisation är en fördel. Att vara lyhörd för organisationens behov är för dig en självklarhet. 
Stämmer de här egenskaperna och kvalifikationerna in på dig? Välkommen med din ansökan!
I den här rekryteringen arbetar vi med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till anställningsintervju innan ansökningstiden har gått ut. Vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Tillsvidareanställning med tillträde snarast efter överenskommelse.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2018-09-30

Referensnummer

SBK 18-19 
Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktperson(er)

Namn: Anna Vroland

Title: Administrativ chef

Telefon: 046-359 89 22

Facklig(a) företrädare

Namn: Nås via kommunens växel

Telefon: 046-359 50 00

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 30 september . Arbetsort : Lund

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Lunds kommun

Alla jobb hos Lunds kommun

Liknande jobb Jurist till Stadsbyggnadskontoret