Luleå Tekniska Universitet

Verksamhetsledare - till centrumbildningen ProcessIT Innovations

Position

ProcessIT Innovations är en centrumbildning mellan Luleå tekniska universitet och Umeå universitet. Centrumbildningen är ett samverkanscentrum i Norrbotten och Västerbotten där productionsindustri, automations- och industriellt inriktade IT-företag, universitet samt regionala myndighetsföreträdare tillsammans driver utvecklingsfrågor inom industriell IT och automation. Målet med centrumbildningen är att bygga och utveckla projekt med syfte att nå nya tekniska lösningar och innovationer kopplade till industrins IT- och automationsbehov.

ProcessIT Innovations söker nu en Verksamhetsledare som är duktig på att skapa relationer, samarbeten och verka i dialog med övriga intressenter. Verksamhetsledarens uppgifter är att leda och utveckla ProcessIT som centrumbildning. Något som även inkluderar att utveckla hela det regionala innovationssystem i vilket ProcessIT ingår. I verksamhetsledarens uppgift ingår att företräda ProcessIT i det nationella programmet Processindustriell IT och Automation, utveckla Europeiska samarbeten via det europeiska ”Center of innovation excellence”, ProcessIT. EU samt, där det är relevant, utveckla andra internationella samarbeten. Centrumbildningen har en styrelse med representanter, huvudsakligen från industrin, där Landshövdingen i Västerbotten är styrelseordförande samt en ledningsgrupp.

Uppdraget
Som verksamhetsledare skall du, med stöd av styrelsen, tillsammans med biträdande verksamhetsledare och ledningsgruppen, vara drivande för att skapa framtidens teknik till Sveriges industri, leda och utveckla centrumbildningen, samt stödja och ansvara för ProcessITs projektkontor i Luleå och Umeå. Detta för att försäkra att vi uppnår ProcessITs mål att verka för tillväxt hos industrin genom nya innovationer från FUI-samverkan (Forskning, Utveckling och Innovation) mellan industri, akademi och offentlighet. Verksamhetsledaren är också aktiv i att initiera och bygga FUI-projekt i samarbete med produktionsindustri, kraftindustri, maskin- och automationsföretag samt universitet. Det innebär kontakter och dialog med finansiärer, industri och akademi, regionalt, nationellt och internationellt.


Är Du den vi söker?
Vi söker dig som har examen på minst civilingenjörsnivå inom ex automation, elektronik, reglerteknik, datateknik, teknisk fysik eller närliggande områden. Doktorsexamen är meriterande.


Du skall ha erfarenhet inom något/några av följande områden:

  • Verksamheter som inkluderar tillämpningar av industriell IT och automation.
  • Ledande befattning inom produktionsindustri.
  • Verksamhets- och/eller projektledning inom området industriell IT och automation.
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Internationell erfarenhet från industrin eller projekt inom området.

Extra meriterande är:

  • Erfarenhet från projekt eller organisationer där samverkan med andra aktörer inom t ex akademi, industri eller offentlighet varit ett viktigt inslag.
  • Erfarenhet av arbete på ledningsnivå med styrelse och ledningsgrupp
  • Erfarenhet från forskning i samverkan.
  • Ledning av internationella projekt inom området.

Som verksamhetsledare förväntas du ha goda ledaregenskaper och kunna kommunicera och samarbeta väl med personer inom industri, universitet, finansiärer och myndigheter samt inom ProcessITs projektverksamhet. Du ska vara en drivande och motiverad person som, tillsammans med biträdande verksamhetsledare, leder och följer verksamheten, samt fortlöpande analyserar risker och möjligheter. Nyckelord för verksamhetsledaren är samverka, samarbeta, utveckla, initiera och leda.


Omfattning
Tjänsten är på 100 %. Placering är vid Luleå tekniska universitet och institutionen för system- och rymdteknik i Luleå. Tidpunkt för tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Vi erbjuder en internationell arbetsplats som präglas av kreativitet och samarbeten. Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en fantastiskt studie- och arbetsmiljö. Universitetets värdegrunder bygger på respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar.

 

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval, tfn 0709-69 01 65, för mer information. Vill du veta mer om ProcessIT Innovations se http://www.processitinnovations.se/default.aspx?id=1526

Välkommen med din ansökan!

Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-13371senast 11 november 2018.

 

Om företaget

Luleå tekniska universitet är Skandinaviens nordligaste tekniska universitet med forskning och utbildning i världsklass. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med företag som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,6 miljarder kronor per år. Vi är idag 1600 anställda och 15 000 studenter.

 

Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 2 december . Arbetsort : Luleå

Kategorier : Affärsutveckling & Verksamhetsutveckling Chef & Ledning Data & IT


Senaste jobben från Luleå Tekniska Universitet

Alla jobb hos Luleå Tekniska Universitet

Liknande jobb Verksamhetsledare - till centrumbildningen ProcessIT Innovations