Loomis

Bolagsjurist till Loomis AB

Vill du vara med och utveckla juristfunktionen på en stor börsnoterad koncern? Vill du arbeta i en internationell miljö? Vill du arbeta nära koncernledning? Då är kanske den här rollen på Loomis något för dig.

 

Med ca 24 000 anställda på drygt 20 marknader är Loomis en verkligt global aktör. Loomis säkerställer att kontantflödet i samhället cirkulerar snabbt, kostnadseffektivt och säkert. Under 2020 lanserades Loomis Pay, en unik betalningsplattform som hanterar alla typer av betalningar oavsett om det rör sig om kontanter, kort eller andra digitala alternativ. Loomis omsatte 2021 ca 19,7 miljarder kronor. Loomis aktie handlas på Nasdaq Stockholm (large cap).

 

Vi söker nu ytterligare en bolagsjurist till Loomis AB:s huvudkontor i centrala Stockholm.

 

 

Vad kan vi erbjuda dig?

Loomis befinner sig i en spännande förändringsresa vilket ställer nya krav på verksamheten. Loomis AB:s centrala juristfunktion etablerades för något år sedan för att stödja koncernen och nu vill vi förstärka teamet med ytterligare en affärsdriven bolagsjurist som vill vara med på den resan. Du kommer att erbjudas goda utvecklingsmöjligheter samt arbeta nära Head of Legal och övriga organisationen i en föränderlig och snabbfotad miljö. Arbetet är omväxlande och för rätt person innebär det stora möjligheter att få ta stort ansvar samt vara med och påverka den fortsatta utvecklingen.

 

 

Vad ingår i rollen?

I din roll som bolagsjurist på Loomis AB blir en viktig del av dina arbetsuppgifter att stödja koncernen i frågor rörande exempelvis bolagsrätt, börsrätt, corporate governance, M&A, avtalsrätt och andra typer av juridiska frågor som förekommer på ett moderbolag i en stor koncern. Loomis AB:s juristfunktion stöttar även styrelsen och koncernledningen. Därutöver kommer du också att arbeta direkt med vissa av koncernens dotterbolag, exempelvis Loomis Pay. Eftersom Loomis AB:s centrala juristfunktion är relativt ny och under utveckling blir en mycket viktig del av tjänsten också att bidra i arbetet att utveckla en modern och effektiv juristfunktion. Du kommer att få en central roll i det arbetet och ha stora möjlighet att vara med och forma din egen roll.

 

Rollen rapporterar direkt till Head of Legal.

 

 

Vem söker vi?

Vi söker dig med svensk juristexamen och ca 3–6 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller större börsnoterat bolag.

 

För att lyckas i denna roll ser vi att du är självständig, ansvarsfull, prestigelös och affärsmässig i ditt tänk. Vi ser även att du är nyfiken, proaktiv och initiativtagande samt att du tycker om att arbeta verksamhetsnära. Då vi arbetar i en internationell miljö ska du utöver svenska också behärska engelska i tal och skrift.

 

 

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants.

Vid eventuella frågor angående rollen, vänligen kontakta Fanny Wallin på 072 378 75 17, fanny.wallin@sharprecruitment.se eller Linda Sjöhagen på 073 641 88 81, linda.sjohagen@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Vill du läsa mer om Loomis-koncernen? Vänligen besök www.loomis.com.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 4 maj

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Loomis

Alla jobb hos Loomis

Liknande jobb Bolagsjurist till Loomis AB